sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Syksy saa ja minä myös

Kurjenpolvipenkin laajennus valmistuu viimein ja vihdoin. Loput kasvitilauksetkin saapuivat ja pääsin istuttamaan ne penkkiin. 
Peittokurjenpolvi
Vanhan osan takalaitaan istutin kaksi matalaa pensashanhikkia. Samoin istutin jo aiemmin ennen laajennuksen aloittamista kaksi syysleimua Sini. Tähän aikaan kasvit eivät ole edustavimmillaan. Yhden jaloangervon siirsin keskipenkistä.  Vanhaan osaan päätyi myös tilaajalahjana tulleita liljoja Brasilia light Pink ja tulppaaneja.

Laajennusosan etureunaan siirsin vanhasta osasta peitto- ja tuoksukurjenpolvia. Lisäksi istutin niiden ”viereen” espanjankurjenpolvea ja idänkurjenpolvea ja ihan laitaan posliinihyasinttia. Takaosaan tuli isotähtiputkea, tarhapäivänliljaa ja syyskinimikkiä. Keskelle istutin tiikerinliljaa ja tulppaaneja. Vanhan ja uuden alueen rajalle laitoin idänunikkoa ja loput tiikerinliljat. 

Laajennusosan takana olevan pihlajan juurelle tökin idänsinililjan sipuleita. Purppuraheisiangervo jää talven yli entiselle paikalleen ja siirrän sen vasta keväällä.

Reunan viimeistely jää todennäköisesti kevääseen myös. Ilma on jo niin kylmä, että olen iloinen, kun saan kaikki sipulit maahan. Tänään onkin yllättäen lämpimämpi ainakin päivällä.

Vielä yksi juttu, minua ärsyttää aivan suunnattomasti tämän alustan hankala ja "omapäinen" asettelu. Vaikka kuinka yritän ottaa pois ylimääräisiä rivejä, niin ei auta.

7 kommenttia:

 1. Hieno penkki tuli. Kurjenpolvet ovat ihania.

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Minusta myös. Haluan niitä aina lisää.

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniilta näyttää jo nyt! Ihania kasveja olet penkkiin valinnut. Kurhenpolvet kuuluvat minunkin suosikkeihini. Bloggerin ulkoasuongelmat ovat kurjia ja harmillisen usein niitä tuntuu olevan. Kuulaita syyspäiviä!

  VastaaPoista
 4. Hienolta näyttää. Minullakin on useampia kurjenpolvi lajeja.

  VastaaPoista
 5. Kurjenpolvet ovat toimivia reunuskasveja - helppoja ja nopeakasvuisia, mutta eivät kuitenkaan leviä liian hanakasti. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Nila ja Piparminttu. Mukavaa viikkoa myös teille!

  VastaaPoista