lauantai 1. syyskuuta 2018

Mylläystä sittenkin

Ilmojen viilennyttyä pihaa tulee katseltua taas sillä tietyllä silmällä. Mitä nyt laitetaan uuteen uskoon.

Pihan keskellä olevan istutusalueen takaosassa on reunuskukkana nepalinhanhikki. Sillä on kauniit punaiset kukat, samoin lehdet ovat mukavan näköiset. Mutta se valitettavan rentovartinen ainakin minulla. En halua pitää sitä tuossa, en raski heittää kompostiin eli se on siirrettävä, mutta mihin?

Nepalinhanhikki_Maalaiskaupunginpiha
NepalinhanhikkiKeinun takana on ihan ”joutilasta” tilaa, siis sinne. Ja-hah, lapio käteen ja töihin. Pinnasta nurmikko ja muu kasvillisuus pois ja multaa tilalle. Takareunalle juurimattoa lankun suojaksi ja etureunaan tavanomaiset tiilet. Alue rajautuu toisessa päässä marjaomenapuun istutusalueeseen ja toisessa päässä juhannusruusuun.

Selkä mokoma vihoittelee ja haittaa hommia. Mutta niin vain alue on suurin piirtein valmis ja odottaa istuttamista. Nurkissa on kulmauksia, joihin laitan kiviä.

Uusi istutusalueSitten vain siirto-operaatio käytiin ja nepalinhanhikit saivat uuden kodin. Täytyy vielä miettiä laittaako siihen muuta, mahdollisesti ainakin sipulia.
Siinä ne nyt ovat, toivottavasti juurtuvat hyvin ja kukkivat ensi kesänä kauniisti. Viimeistelyä jäi vielä. Istutin vanhaan penkkiin kaksi syysleimua Sini ja keskipenkin etuosaan tarhajalomalvan toisen kumppaniksi. 
 
Syysleimu Sini

Auts, siivoumista riittäisi joka puolella pihaa, niin kuin tästäkin kuvasta huomaa. Saahan nähdä miten jaksan siihen ryhtyä.

8 kommenttia:

 1. Syksy on kyllä loistavaa aikaa tehdä perennojen siirtoja.
  Kaivuutyöt käyvät selän päälle täälläkin ja iltaisin pitäisi muistaa aina venytellä. Välillä se kuitenkin tahtoo unohtua ja se sitten kostautuu seuraavana päivänä.
  Mukavaa sunnuntain jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköiset nepalinhanhikit. Meillä ne eivät viihdy lainkaan. Siivoamista pihalla piisaa, ne työt eivät taida loppua koskaan. Rikkaruohotkin ovat innostuneet sateiden myötä taas kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ne ovat, rentovartisia vain minulla. Ja rikkaruohot huoh...

   Poista
 3. Nyt olisi hyvä tehdä siirtoja, mutta minua hieman jo uuvuttaa puutarhan mylläämiset ja jätän homman ensi kevääseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en olekaan tänä kesänä varsinaisesti myllännyt aiemmin, tein vain nuo hiekkareunukset.

   Poista
 4. Siihen voi olla niin tyytyväinen kun saa uuden istutusalueen tehtyä. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olen kyllä, helle uuvutti kesällä, että en jaksanut mitään touhuta.

   Poista