tiistai 4. syyskuuta 2018

Ajatukset siirtyvät kevääseen, kukkasipulit!

Ajatukset siirtyvät jo pikkuhiljaa kevään kukkien pariin. Mitä uusia kukkasipuleita hankkisi varmistaakseen kevään kukkailoittelun. Mitä uutta kesäksi?

Viininpunaiset tulppaanit Maalaiskaupungin pihassa
Viininpunainen tulppaani

Minun tulppaanit ovat perennojen seassa, joten en nosta niiden sipuleita kukinnan jälkeen. Valitettavasti ne sitten taantuvat aika pian ja syksyisin täytyy istuttaa uusia, jos aikoo nauttia tulppaanien kukinnasta keväisin. Muutamia tulppaaneja on jäänyt mieleen erityisen mieluisina. Viininpunainen, violetti ja erikoisenvarinen raidallinen tulppaani. Näitä haluaisin saada uudelleen. Tuon raidallisen tulppaanin piti olla vihreävalkoraidallinen, mutta se olikin punavihreäraidallinen. Pidän siitä erittäin paljon, se on parempi kuin vihreävalkoinen.

Raidallinen tulppaani

Violetteja tulppaaneja ja narsisseja
Pikkusipipuleista Kevättähti on varma hankittava, kokeilin niitä jo viime syksynä. Pikkukiurunkannus voisi olla kiva. Laukkoja ehdottomasti on saatava lisää. Ja liljoja… saahan nyt nähdä mitä kaikkea tulee hankituksi.

Syksyn hankintoja odotellen?

15 kommenttia:

 1. Juu, tilattu on jo melkoinen satsi. Minulla tulput taantuvat myös, kun en niitä jaksa ylös nostaa ja leikkaan varret poikki.

  VastaaPoista
 2. Keväällä on mukava seurata, mitä kaikkea nousee syksyn istutuksista.

  VastaaPoista
 3. Minulla ei ole ollenkaan tulppaaneja mökillä kun siellä on peuroja ja pupuja niin paljon, mutta ukkolaukkoja ostin 60 kpl laitan ne samaan paikkaan ja narsisseja minulla on myös ja ehkä ostan lisää.

  VastaaPoista
 4. Voi, miten samettisen upeat nuo viininpunaiset tulppaanit ovatkaan!
  Kaunottaria!
  Ja katse kohti kevättä ja uutta kukkaloistoa!

  Lempeitä syystuulia sinulle!

  VastaaPoista
 5. Minä hullaannun joka vuosi sipulien istuttamiseen ja upotan niitä melkoisesti maahan. Keväällä on pitkän talven jälkeen niin ihana saada kukkia ja väriä pihaan. Tosi hieno tuo raidallinen tulppaani.

  VastaaPoista
 6. Minulla on vielä sipulit ostamatta. Nyt pitäisi jo kiiruhtaa kauppaan 😊

  VastaaPoista
 7. Raidallinen tulppaani on kieltämättä hieno, mutta pidän myös tuosta ensimmäisen kuvan viininpunaisesta. Minäkään en jaksa nostaa tulppaaneja perennojen seasta ylös. Eipähän tarvitse tyytyä samoihin lajikkeisiin vuosi toisensa perään :) Kevättähtiä kannattaa hankkia: ovat varmoja kukkijoita, lisääntyvät vuosi vuodelta ja häviävät kukittuaan helposti muiden kasvien sekaan.

  VastaaPoista
 8. Tulppaanit ovat ihania, mutta jostain syystä en saa niitä onnistumaan, joten olen luopunut vähitellen niiden hankinnasta. Naarsisseja on ja leviävät itsekseen, samoin idänsinililja on suosikkini hoitaa itse itsensä.

  VastaaPoista