lauantai 6. lokakuuta 2018

Kurkistus Kettulan pihaan

Tämä piha on ollut vuosia hoitamattomana tai hyvin vähällä hoidolla ja näin ollen villiintynyt täysin. 

Humala
Talo on sodanjälkeistä 50-luvun mallia, puolitoistakerroksinen omakotitalo. Nyt taloon muutti äiti lapsineen, koirineen ja kissoineen.  Tämä äiti-ihminen on jonkinasteisen puutarhainnostuksen omaava touhukas nainen. Koska piha sijaitsee kaavoitetulla alueella, suurimmat suuntaviivat oli hyväksytettävä kaupunginpuutarhurilla. Lupa huonokuntoisten puitten kaatamiseen saatiin, samoin risukoitten raivaamiseen.

Ensimmäinen tehtävä on kartoittaa pihassa oleva kasvillisuus ja päättää säilytettävät kasvit. Kartoitussuunnitelmassa määritellään säilytettävien puitten, pensaitten ja muitten kasvien paikat. Perusajatuksena on cottage garden tyyppinen piha. Lapset ovat vielä pieniä, joten heillä täytyy olla oma paikka pihassa. Toiveena on saada hedelmätarha ja kasvihuone, istutusalueita ja niiden välissä kiertelevät polut. Nurmikkoa ei ole toivelistalla ensinkään.

Talvella siirrytään varsinaisen puutarhasuunnitelman tekoon. Se millainen suunnitelmasta tulee, jää nähtäväksi. Ja vielä suurempi arvoitus miten suunnitelma toteutuu ja toteutuuko lainkaan.

16 kommenttia:

  1. Tuosta on kyllä mukava alkaa tekemään...

    VastaaPoista
  2. Kunnianhimoinen suunnitelma. Noista kuvista päätellen urakka on valtava. Tontilla olevat täysikasvuiset puut ovat suuri etu verrattuna täysin tyhjästä perustettavaan puutarhaan. Näyttävyyttä ja varjoa saa jo heti alusta alkaen. Raportoihan sitten urakan edistymisestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta. Tämä saattaa olla melkoinen urakka. En ole kuitenkaan itse vastuussa varsinaisesta tekemisestä, kai. Tämä on tyttären piha.

      Poista
  3. Mukava projekti tiedossa! Työtä riittänee, mutta se on kivaa.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Varmaan ihana päästä tutkimaan, mitä kaikkea puutarhasta putkahtelee, itse tykkäisin kovasti. Tulee jotenkin "salainen puutarha"-tunnelma :)

    VastaaPoista
  6. Mielenkiintoinen projekti tiedossa. 😊😊🍂🍂

    VastaaPoista
  7. Tosi kiinnostava projekti! Jännityksellä odotan, minkälaista suunnitelmaa alatte toteuttamaan. Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Kiitos kun tulit kommentoimaan blogiini, näin löysin tieni tänne sinun blogiisi. Jään myös mielenkiinnolla ja jännityksellä odottamaan minkälaisia suunnitelmia kehittelet. Pohja ainakin vaikuttaa hedelmällisestä ja mielenkiintoiselta 😊

    VastaaPoista
  9. Hyvä kun saitte luvan joidenkin puiden kaatamiseen. Meillä oli rivarinpihalla myös kun muutimme paljon puita ja karsimme niitä tosi paljon. Se avartaa ja antaa mahdollisuuden myös muulle pihan kasvustolle. Varmasti mielenkiintoinen projekti.

    VastaaPoista