keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Kasvivalinnat kivikkoon

Uuden pikkukivikon kasvivalinnat tuli tehtyä ja sain vihdoin istutettua kasvit siihen.



























Pääkasviksi tuli valituksi kaukaasianmaksaruoho Schorbuser Blut, alkukesän kukintaa ajatellen istutin mätäsleimun. Syksyä varten syyskaunosilmän Lightning Bug. Lisäksi vielä mehitähteä. Tarkoitus on laittaa vielä kokeeksi keltareunapikarililjan sipuleita, kunhan ne tulevat.


























Vanhan kivikon kasvit ovat ilmojen viilennyttyä ja sateiden myötä virkistyneet.  ja patjarikko näyttävät nyt ihan hyviltä eikä isorikko tuntunut kärsineen helteestä ihan niin pahasti. Sen sijaan esimerkiksi Turkestaninmaksaruoho on tosi huono kuntoinen. 
































Täytyy nyt vain katsoa miltä ensi keväänä näyttää.


10 kommenttia:

  1. Hieno pikkukivikko! Sitten kun maksaruohot kiemurtelee tuolla kivien päällä, niin se näyttää tosi kivalta. Nyt syksyllä kun vielä jaksaa vähän istuttaa, niin keväällä on sitten kaunista valmiina.

    VastaaPoista
  2. Siitä se lähtee pikku hiljaa muotoutumaan. Vuoden päästä näyttää jo rehevältä. Tuo on hyvä, että on eri aikaan kukkivia kasveja. Vanhakin kivikko on varmasti ensi keväänä lupaavamman näköinen, kun kerta kasvit ovat nyt hengissä. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Maksaruohot ovat kiitollisia kivikkokasveja, leviää nopeasti ja kukkii kauniisti. Kiva pikkukivikko sinulla.

    VastaaPoista
  4. On innoittavaa nähdä toisten uurastaminen, itsellä menossa puutarhassa laiska aika, oli niin kuivaa ja kuumaa koko kesä että suurin osa kasveista meni piloille ja nurmikko ym myös. Ei siis oikein ole puutarhassa mitään katsottavaa. Kiva kun poikkesit blogissani :)

    VastaaPoista
  5. Pienistä taimenaluista kasvaa yllättävän nopeasti alueita hyvin peittäviä mattoja. Kaukaasianmaksaruoho etenkin valtaa kasvupaikkansa nopeasti ja tehokkaasti.

    VastaaPoista