lauantai 15. syyskuuta 2018

Muutoksen tuulet

Kurjenpolvipenkin muodonmuutoksen toteuttaminen tapahtuu tänä syksynä. Mitä tapahtuu koivunalus laatoitukselle? Ja saadaanko kesähellan alustaa suurennettua? Valmistaudutaan purppuraheisiangervon paikan vaihtumiseen.
Daalia sateessa




























Terassin rakennus kesänä koivun alle siirrettiin betonilaattoja, jotta puutarhakeinulle tuli siisti paikka. Meidän puutarhakeinu kuitenkin häiritsi naapuria niin suunnattomasti, että lupasin muuttaa paikan. Laatoitukselle tuli koristekaivo ja säilytyslaatikko. Siihen rupesi kertymään ylimääräistä tavaraa ja esim. silputtavia oksia. Päädyin siihen, että laatoitusta pienennetään, kukkapenkki laajenee ja muuttaa muotoaan. Purppuraheisiangervo saa paikan kukkapenkin kupeelta.





















Alkutilanne osa laatoista siirretään siis kesähellan alustaan laajennukseksi. Ja katsotaan jääkö yhtään tähteeksi pienemmiksi paloiksi pilkottavaksi. Ne sijoittuisivat mainiosti muualle.

Siirsin ensin koristekaivoa ja säilytyslaatikon ihan koivun juurelle. Nostin ylös yksitoista laattaa ja poistin niiden alla olevan hiekan.



























Vielä piti nurmikkoakin poistaa istutusalueen tieltä ja nyt saan kukkapenkin jatkumaan laatoitukseen asti. Matalampia kurjenpolvia siirtyy toiseen paikkaan ja toivottavasti saan niitä lisää. Jotain korkeampaa täytyy saada penkin takaosaan. Etuosan muoto vaatii miettimistä ja kokeilua. Viimein se alkaa hahmottua. Vielä yksi laattaa pitää kulmasta poistaa.





























Istutusalueelle täytyy yrittää saada juurimattoa mullan alle, koivun juuret tulevat muuten liikaa penkin multatilaan. Tiilet tulevat taas reunustamaan alueen etureunaa. Multatehtaan mullan sekoitan alueelta kaivetun perusmaan sekaan, samoin tuota hiekkaa. Toivottavasti siitä tulee edes jonkinlainen kasvualusta. Istutusmultaa täytyy varmaan vielä hakea puutarhamyymälästä.

Sade sotki pahasti projektin etenemistä. Valkoinen sanko on purppuraheisi-angervon paikkaa osoittamassa. 



5 kommenttia:

  1. No niin siellähän on laajennukset ja parannukset meneillään. Koivu on kyllä sellainen että se tuppaa jättämään kasvit ainakin matalammaksi . Meilläkin on yhden penkin takana kolme koivua ja kasvit siirtyvät itsestään kauemmaksi jos on mahdollista. Nyt olen ajatellut laittaa vain pari pensasta ja pari tuijaa. Ne eivät ainakaan siirry ja matalammaksi saavat jäädäkkin. Ja rentoakankaalia siinä on jo ennestäänkin se kyllä ainakin on viihtynyt. Kiva katsoa sitten valmista miten olet saanut ne sommiteltua . Sade on täälläkin vähän häirinnyt istutusta.

    VastaaPoista
  2. Muutoksia on aina mielenkiintoista seurata. Koivu ja vaahtera ovat mielestäni pahimmat kukkapenkin kavereina, kun vievät aivan kaiken veden ja ravinteet valtavan isolta alueelta. Onneksi on juurimatot keksitty. Teet vain tarpeeksi syvän kasvualustasta, niin kyllä hyvä tulee :) Aurinkoisia istutuskelejä!

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen projekti sinulla meneillään! Minäkin olen tehnyt tänä kesänä istutusaluetta koivujen alle juurimaton turvin. Kiva nähdä, miltä alueesi näyttää, kun kasvit ovat päässeet paikoilleen. Mukavia istutushetkiä!

    VastaaPoista