maanantai 24. syyskuuta 2018

Marjaomenapuun alla


 "Ainoa tapa hallita luontoa on totella sitä." - Francis Bacon

m

Kun nuoren marjaomenapuun alla on paljasta multaa, se täyttyy pian kasvillisuudesta. Jos haluan ”hallita” sitä, siihen täytyy istuttaa jotakin mieluista kasvia kasvamaan.


Kurjenpolvet ovat yksi mieluisimmista kasveista, joita olen pihaan istuttanut. Niitä haluan ehdottomasti lisää. Tähän omenapuun alle valitsin verikurjenpolven Elke ja siihen pitää istuttaa myös kevätsipulikukkia, sipulikukista laitoin kevättähteä.
Aiemmin kurjenpolvien sanottiin sopivan ennen kaikkea kesämökkien pihoille, mutta nyt niistä on tullut jotenkin trendikkäitä. Minä en ole erityisen trendikäs ihminen, enkä pyri tekemään trendikästä pihaa. En silti suostu luopumaan kurjenpolvistani.

6 kommenttia:

 1. 'Elke' on ihastuttanut minua koko kesän, kun viime syksynä sen istutin. Sillä on tosi kauniit kukat! Sanovat sen olevan huono talvehtija, mutta toivotaan parasta. Viihtyisin 'Elke'n seurassa useampiakin kesiä. Se kukkii täällä edelleenkin!

  VastaaPoista
 2. Kurjenpolvet on ihania. Minulla 'Elke' ei ollut talvenkestävä. Toivottavasti se viihtyy sinulla paremmin.

  VastaaPoista
 3. Tykkään kurjenpolvista. Metsäkurjenpolvi on aina ollut lempikukkani.

  VastaaPoista
 4. Ajattelin ottaa riskin ja kokeilla tuota Elkeä. Metsäkurjenpolvesta minunkin kurjenpolvi ihastukseni on lähtöisin. Hellin sitä pientareilla maalla asuessani.

  VastaaPoista
 5. Minulla on myös useita kurjenpolvia. Ne on hyviä peittämään isojakin alueita. Yhdessä rinteessä minulla on useita satoja tuoksukurjenpolven alkuja. Niistä pitääkin ottaa siemeniä ensi kerralla. Ja matala verikurjenpolvi on ihana se ei leviä liikoja. Omenapuiden alla minulla ei kasva mitään paitsi rikkaruohot.

  VastaaPoista
 6. Minä sitten niin tykkään kurjenpolvista. Kyläkurjenpolvia Lauraa pitää yrittää hommata ja DoubleJeweliä.

  VastaaPoista