maanantai 6. elokuuta 2018

Uusi kevät saapui Maalaiskaupungin pihaan


Lumi suli pois ja kevät saapui pikkupihaammekin. Koitti jännittävä hetki, kun purimme kukkapenkkikaivannon talvisuojauksen. Mitä löytyy peiton alta?

Poistimme oksa- ja lehtikatteen kasvien päältä. Jännitys tiivistyi, miten oli mahtanut käydä. Ja miten suurenmoinen yllätys, monesta ruukusta ja pussista paljastui kalpea uusi kasvu.  Valkoinen pioni oli talvehtinut hienosti ja vain odotti uuteen penkkiin pääsyä. Samoin akileija, sinilatva, suopayrtti, leimukukka ja lemmikki. Kaikki olivat valkokukkaisia, edellisen paikan teema.

Nyt tuli valtava kiire saada kukkapenkki tehtyä valmiiksi. Multaa, multaa, pussimulta ei riitä mihinkään. Kuka myy isompia eriä. Löytyi, kuutio ensialkuun kukkapenkkiä varten.

Halusin ehdottomasti kohopenkin ja se tarvitsee reunatuen. Meni toinenkin tovi etsiskellessä. Vihdoin päädyimme antiikkitiileen. Siitä muodostui ongelma, ei toimitusta kappaleittain, koko 600kg:n lava tai ei mitään. No otetaan lava... Kauppaan vain ja lavallinen tiiliä ilmestyi pihaan.

Ja niin puolikaaren muotoinen kukkapenkki saatiin tehtyä. Kukkapenkki sai mukana tulleitten perennojen seuraksi punaisia keijunkukkia.


Kukkia penkissä


Mutta, mutta… pihan takaosa oli edelleen huomattavan alhaalla, jasmikepensas omalla kumpareellaan. samoin kaksi uutta jasmikepensasta, ei hyvä. Niinpä tilattiin 10 kuutiota multaa. Kottikärryllinen jos toinenkin siirtyi kullan kärräämänä pihanperälle.

Mullan levitys pihalle

Mutta voi, tiiliä on mittaamaton määrä. Mitä lopuille tehdään? Päädyin reunustamaan kaikki istutusalueet tiilillä. Reunukset olivat puheenaiheena vähän, no jaa vähän ja vähän… joka tapauksessa herätti huomiota, samoin kuin koristekate, jota levitin pensaitten alle.

Jasmike 

Kesäkeittiö ja lepopaikka 


Onni on laittaa ruokaa ulkona, mutta miten? Katseltiin ja ihmeteltiin, päätyen puilla lämmitettävään tapaukseen. Alustaksi hankittiin pieniä 30x30 betonilaattoja. Siitä tuli hyvä, mikä ilo ja autuus.

Ulkokeittiö

Vauhti oli kova, mutta lepopaikkaa kaivattiin myös. Vaatimus oli melkoinen, aikuisen miehen oli mahduttava makuulle suorana. Puutarhakeinu löytyi huonekalukaupasta ja muut kalusteet toisesta.

Keinu 
Keinu asetettiin koivun alle ja kalusteet vanhalle terassille.

Ja vihdoin saatiin vähän kukinnaniloakin,

Susanna
 mustasilmäsusanna ruukussa 

Pioni
ja pioni, keijunkukka ja sinilatva penkissä.

 Ruusu
Ja sokerina pohjalla nuorimpien lasten äitienpäiväruusu kukkii penkissä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti