perjantai 10. elokuuta 2018

Sadekesä Maalaiskaupungin pihassa


Maalaiskaupungin pihan uusi suuri istutusalue on vielä keskeneräinen ja saa täydennysistutukset. Pihalle löytyy somisteita. Vanhan kukkapenkin uudistaminen on jälleen ajankohtainen.

Keiju muutti Maalaiskaupunginpihaan...


Keiju Maalaiskaupungin pihassa
Keiju muutti Maalaiskaupunginpihaan..
























Kevät edistyi pikkuhiljaa, pikkusipulit aloittivat kukinnan ja muutama valkovuokkokin oli hengissä.
 
Sinililja
Scillat

  Istutusalue sai täydennystä, Pikkussydän, Harmaakurjenpolvet ja Harmaamalvikki ja tarhajalomalva laitettiin isommalle alueelle. Pienemmälle tuli kokeeksi matalaa kurjenmiekkaa.

Näin kulkiessani jossakin kaupunginpuistossa upean Marjaomenapuun ja sain sen taimen hankituksi. Paikkakin löytyi ihan helposti. Ja kyllä, tulppaanit ja narsissit kukkivat.
Tulppaanit kukkivat kukkapenkissä
Tulppaaneja

 
Vesikö ämpäristä lorisee... keväällä tehty kaivon koriste taisi olla enteellinen. Vettä vain sataa ja sataa loputtomasti. Pilkisteleehän se aurinkokin välillä, eivätkä kukat menneet ihan pilalle.
vaaleanpunaisia jaloargervoja, liljoja ja harmaamalvikkia
Vaaleanpunaista unelmaa


Syyskesän muutostöitä


Ja syyskesällä se taas iski, nimittäin muutosten teko vimma ja kurjenpolvien himo. Vanha kukkapenkki joutui myllerryksen kohteeksi. Suopayrtit siirtyivät nauhusten ja pensasmaan väliin. Sinne istutin myös Kevätkaihonkukkaa. Vanha kukkapenkki muutti vähän muotoaan ja laajeni samalla. Siirsin tuoksukurjenpolvet reunalle. Päivänliljaa ja laukkoja tuli takaosaan. Ihan reunalle laitoin kevättähteä. Keskelle istutin varsankelloa ja minttua.

Lisäksi tein hiekkareunuksen kiertämään etuosaa, uusi kokeilu nurmikon leikkuun helpottamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti