maanantai 20. elokuuta 2018

Huumaavaa tuoksua Maalaiskaupungin pihassa


Upea liljani levittää huumaavaa tuoksuaan Maalaiskaupungin pihassa. Sanoin sitä Kuningasliljaksi, mutta se on kuitenkin Puulilja Pretty Woman, oikea lumikuningatar.

Minä olen pitkään pitänyt liljojen näyttävistä kukinnoista. Nyt ison istutusalueen myötä innostuin istuttamaan liljan sipuleita. Ensin ajattelin Varjoliljaa, mutta paikka on liian aurinkoinen. Päätyin Puuliljaan, koska se on tarpeeksi korkea. Toinen vaihtoehto olisi ollut juuri Kuningaslilja. Tänä kesänä liljani alkoi availla nuppujaan 3.8.

Puulilja Pretty Woman Maalaiskaupunginpiha
Pretty Woman_Maalaiskaupungin piha
Puuliljat ovat trumpettililjan ja Oriental- eli idänliljan risteymiä. Ne kasvavat 1m – 1,5m korkuisiksi. Ne ovat tanakkavartisia ja niissä on suuret ja näyttävät kukat, parhaimmillaan 30 kukkaa varressa. Liljat olivat täydessä kukassa 12.8.

 Puulilja Pretty Woman Maalaiskaupungin oiha
Puulilja Pretty Woman

Nautin kauniista liljoista Ja niiden tuoksusta. Haluaisin näitä lisää, mutta tuoksu on niin voimakas, että en uskalla näin pieneen pihaan.


19 kommenttia:

  1. Upean näköisiä! Tuoksu on varmasti ihana. Minun piti keväällä ostaa juuri tuota lajiketta, mutta sen sipuleita ei ollutkaan siellä, mistä kävin etsimässä. Sain sitten äidiltäni yhden 'Frison' sipulin tilalle, mutta se ei vielä tänä vuonna jaksanut kunnolla kukkia.

    VastaaPoista
  2. Oi, miten kaunista <3 Ihanaa uutta viikkoa Sinulle <3

    VastaaPoista
  3. Todella kauniit liljat! Minulla on vaaleanpunaista puuliljaa, mutta valkoista olen yrittänyt etsiä toistaiseksi tuloksetta. Ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Tykkään väreistä, mutta kyllä valkoinen on myös todella kaunis, suorastaan juhlava. Kiitos, kun liityit lukijakseni. Liityin myös sinun lukijaksi.

    VastaaPoista
  5. Hei löysin plogiisi. Tervetuloa tähän ihanaan maailmaan. Minulla on myös puutarha blogi käy kurkkaamassa jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

    VastaaPoista
  6. Tässä on jo jonkin aikaa ollut tarkoituksena tutustua blogiisi, mutta tuntuu olevan kokoajan vain kiirettä. Nyt sain aikaiseksi tulla edes lyhyelle vierailulle. Puuliljat näyttävät todella upealta, mutta minäkään en ole kovin ihastunut niiden tuoksuun. Jäivät täällä vain 40cm korkeiksi, varmaankin kuivuuden takia. Kukkivat silti kauniista, vaikkakaan eivät yhtä runsaasti kuin siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun tulit. Minä kyllä pidän niiden tuoksusta, mutta se on kertakaikkiaan niin vahva, ettei niitä voi olla kovin paljon.

      Poista
  7. Hei, kiva blogi täällä tulin vastavierailulle ja jäin. :-)

    VastaaPoista