lauantai 19. tammikuuta 2019

Käsillä tekeminen

Talvi jatkuu ja ajatukset liikkuvat pihaan liittyvien keväthaaveiden lisäksi myös käsillä tekemisessä. Meillä tällä omalla paikkakunnalla on hieno Käsityökeskus. Siellä pääsee harjoittamaan monenlaisia kädentaitoja. Käsityökeskusta ylläpitää Käsi- ja taideteollisuus-liitto ry:hyn kuuluva seutukunnan paikallisyhdistys. Tällä yhdistyksellä on kaikkiaan 4 Käsityökeskusta alueen kunnissa ja kaupungeissa. Paikallisessa Käsityökeskuksessa on Taitopajoja, joista suurimmat ovat kudontapajoja, niissä yhdistyksen jäsenet voivat käydä esim. kutomassa haluaminaan aikoina. Lisäksi siellä järjestetään eripituisia kursseja kädentaitoihin liittyen. Tämä ei muuten ole mikään yhteistyökuvio.

Minä olen toistaiseksi osallistunut muutamana vuonna lyhytkurssille. Se tarkoittaa noin neljää tuntia intensiivistä tekemistä monesti uusien materiaalien ja uuden tekniikan kanssa. Yleensä ryhmä on pienehkö, hieman alle kymmenen henkeä ja ohjaamme, käsityökeskuksen neuvoja on todella taitava ja hyvä opettaja.

Kurssit, joille olen osallistunut, ajoittuvat loppusyksyyn ja siitä syystä aiheet ovat jollakin lailla jouluun liittyviä tai ainakin sovellettavissa. Ensimmäinen työ oli valokranssi, katiskaverkosta muotoiltu pohja, joka ”päällystettiin” paperimassalla ja ympärille kiedottiin ledvalonauha. 
Valokranssi.
Sydänkranssi


























Seuraavana vuonna tein makrame-tekniikalla verhon. Se taas oli sovellutus aluperin seinävaatteesta.
Verho on tehty makrame tekniikalla.
Makrame-verho





























 Sitten oli vuorossa valohimmeli, jonka esittelin ensimmäisen kerran Pimeys ja kausivalot jutussa. Himmeli koottiin lasiputkista ja niiden sisään pujotetusta lednauhasta. Lisäkoristeena käytin kristalliprismoja.
Valohimmeli.
Valohimmeli
 Viimevuonna tein taas makrametyön, tällä kertaa lumihiutaleen. Muovirenkaaseen solmitaan paperilankaa ja halutessaan voi käyttää koristeena helmiä. Minulla oli pelkästään hopealangalla korostettu valkoinen paperilanka.
Makrame tekniikalla tehty lumihiutale.
Lumihiutale


























Käsityökeskus on myös siitä ihana paikka, että sen yhteydessä on myymälä, josta saa sekä valmiita käsitöitä, että monenlaisia tarvikkeita. Siellä on myös valmiita tarvikepaketteja, joissa on mukana myös ohje työn tekemiseen. Perinnekäsitöitten aloittaminen on helppoa, kun on oikeat tarvikkeet ja ohje valmiiksi valittuna. 

Vielä kesän muistona...
Jasmikepensaan kukat Maalaiskaupungin pihassa.
Jasmike



























Käsillä tekemisen riemua ja kesän odotusta!

9 kommenttia:

  1. Kiva paikka käydä opiskelemassa uutta. Lumihiutale on todella suloinen :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita töitä oletkin saanut aikaiseksi. Tuo lumihiutale on todella hieno. 😊

    VastaaPoista
  3. Kauniita käsitöitä! Ihana kesämuisto tuo jasmike. Iloa viikkoosi!

    VastaaPoista
  4. Jestas mitä töitä olet tehnyt .Tuokin makrame verho on todella isotöinen. Mukavaa kun on vielä paikka ja mahdollisuus tehdä tällaisia töitä hyvän opastuksen kera kaikessa kun nykyään säästetään ja supistetaan . Kiitos sinulle esittelystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo käsityökekus on taivaanlahja "kaupunkiasunossa" asuvalle.

      Poista