keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Pimeys ja kausivalot

Pimeys on saanut vallan ja haittaa liikkumista. Aivan ymmärrettävästi autoilijat toivovat pyöräilijöiltä valojen käyttöä ja jalankulkijoilta heijastimia. Kostea ja etenkin märkä maa ja varsinkin tie imee kaiken valon. Mutta yksi mikä ilahduttaa pimeällä kulkijaa on useisiin pihoihin ilmestyneet valokoristeet, joita tähän aikaan kausivaloiksi kutsutaan. Erilaisia valoköynnöksiä monin tavoin ripustettuna on helppo jo bongailla kulkiessaan. Lyhtyjä on myös alkanut ilmestyä pihoihin. Ja mitä lähemmäs joulu tulee, moninaisemmiksi valokoristeet tulevat.
Valoköynnös
Toisaalta kaupungin vilkkuvat ja välkkyvät, kaikenkirjavat mainosvalot käyvät ikävästi silmiin ja saavat toivomaan niiden vähentämistä. Onneksi tuo ei oman asuinpaikan tilanne vaan saan asua pikkuruisessa taajamassa, jossa pääsee nauttimaan pihojen kausivaloista. Ja välillä voi nauttia ihan vain pimeydestä ja taivaan omista valoista.
Lyhty
Omat kausivalot syttyvät yllättäen tänä syksynä todella hitaasti. Kuistilla valoköynnös ja lyhty ovat valmiina, mutta valot niihin syttyivät vasta marraskuun puolivälin tienoilla. Myöskään terassin kiinteät ledvalot eivät vielä ole olleet päällä, kuin kokeilun verran. Terassille valoköynnös on vielä ripustamatta. Pihalle ei ole tarkoituskaan laittaa minkäänlaisia valoja, sen olen päättänyt jo aiemmin.


Sisällä on toistaiseksi ainoastaan yksi kaunis ledkynttilä, joka syttyy pimeän tultua. 
Ledkynttilä

Toissa jouluksi tein valohimmelin, joka jo odottaa katossa. 

Valohimmeli

Aiemmin tein kranssin, jonka ympärille oli kiedottu ledvalonauha. Saahan nyt nähdä syntyykö nyt jotain muuta.

Kuljeskellaan kauniita kausivaloja bongaillen!


16 kommenttia:

 1. Kyllä ny jo saa valoja ollakki. Nii pimiää on ollu. Tuallaasta valohimmeliä on teheny miäli, mutten oo saanu aikaaseksi hankkia. Mullon monet erilaaset valot pihalla ja sisällä. Öhöm, osa on palanu melekee koko kesän, viimmeestänsä elokuusta lähtie. Hetki sitte kävin tuikkaamas, tuijas koko kesän ollehet valot seinähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein tuon valohimmelin itse paikallisessa käsityökeskuksessa. Minulla oli myös kuistin kaiteen ympärillä lednauha koko kesän.

   Poista
 2. Itsekin asun pikkukaupungin laidalla ja täällä kausivalot tulevat oikeuksiinsa. Kivahan niitä on koiralenkillä kävellessä katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on mukavaa. kun valoja laitellaan jo hyvissä ajoin. Se tuo piristystä pimeään.

   Poista
 3. Syksy ei ole kauaa kestänyt kun joka vuosi huomaa miten sitä valoa jo kaipaakaan:) Pienet valonpilkut piristää mukavasti harmaata, pimeyttä:) Tuo valohimmeli on aivan ihana♥ Mukavaa marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tykkään tuosta himmelistä kyllä itsekin. Mukavaa marraskuun jatkoa myös sinulle.

   Poista
 4. Meillä on vielä laittamatta etupihalle kausivalot, mutta ajattelin laittaa ne viikonloppuna. Valot tuovat mukavasti piristystä pimeisiin iltoihin ja kävelylenkillä on mukava katsella, minkälaisia koristuksia itse kukin laittaa. Ihan hirveimpiä omasta mielestäni ovat sateenkaaren väreissä kirkuvat värivalot ja erityisesti siniset valoköynnökset. Niistä tulee mieleen juurikin ne mainosvalot. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä monivärisistä ja sinisistä valoista. Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 5. Minusta kaikki jouluvalot ovat kivoja. Varsinkin kun täällä rannikolla harvoin on lunta vielä jouluna, niin valot tuovat kuitenkin jouluista tunnelmaa. Itselläni ei valot vielä ole päällä, sillä odotan yleensä joulukuulle, että laitan ne. Kivalta näyttää nuo kaiteeseen kiedotut valot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisemmin siinä oli valoverkko roikkumassa yläreunasta, mutta se hajos ja uusi oli viallinen jo oataessa, joten päädyin tuohon kaiteeseen kiedottavaan.

   Poista
 6. Kauniita valoja. Etenkin tuo himmeli on aivan upea! Minun pitäisi ostaa uusi valonauha pihalle, mieheni nimittäin hajotti edellisen kiskoessaan sitä keväällä irti jäisestä maasta. Muutenkaan en ole vielä jouluvaloja laitellut. Makuuhuoneen ikkunan sydänvalon laitan toisinaan muistaessani päälle, mutta se onkin ikkunassa vuoden ympäri. Pitää ensi viikolla ryhdistäytyä valojen suhteen! Hyvää loppuviikkoa sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himmeli ei sentään ihan koko kesää roikkunut katossa, mutta se taisi johtua siitä, että järjestelin huonekaluja uuteen uskoon jossakin vaiheessa.

   Poista
 7. Tänään oli syttyneet paikallisen ostoskeskuksen jouluvalot ja ihailin niiden taidokkaita lumihiutaleita ja kristallikruunuja.
  Mukavaa piristystä pimeisiin iltoihin vaikka aurinko täällä päivät porottaakin.
  Tunnelmavalot ovat ihania sopivina annoksina.

  Lempeää marraskuun tunnelmaa sinne pohjoiseen täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, samoin sinne teille. Täällä ilma on jo muuttunut kylmänkirpeäksi, talviseksi.

   Poista
 8. Nätin on näköistä teillä. Meillä on vielä kausivalot tuhannen umpisolmulla peräkammarin kaapissa... jospa ne saisin setvittyä ennen ensi kevättä.

  VastaaPoista