lauantai 20. lokakuuta 2018

Kettulan pihan kasvien kartoitus


Teemme Kettulan pihan kasvien kartoituksen säilytettävistä kasveista. Piha on ollut puuharrastajan aiemmin. Siellä kasvaa mäntyjä, kuusia ja pihta ja erilaisia lehtipuita ja pensaita.
Punakoivu
Säilytettäviksi puiksi ja pensaiksi valikoituivat tavalliset männyt ja pihta sekä kuusia. Lehtipuista säilytettäviä ovat punakoivu, saarni, sulkaharmaaleppä, lumipalloheisi ja vaahteran taimi. Pensaista on mahdillista yrittää säilyttää ainakin syreeniä ja juhannusruususta voi saada pienen alun tai taimen Maalaiskaupungin pihasta.

Toivelistalla on hedelmäpuita ja marjapensaita sekä marja- ja muita satokasveja, perennoja ja koristekasveja. Hedelmäpuista tärkeimpinä ovat saskatoon, omenapuut, kirsikka ja luumu. Muista satokasveista vadelma, karhunvadelma, herukka, mansikka, raparperi ja viiniköynnös.

Koristekasveista toiveena ovat pionit, ruusut, malvikit ja unikot, näin ensialkuun.Aitaa pehmentämään köynnöksä. 

Maanpeitekasveiksi toiveena on kevätkaihonkukka ja metsämansikka. Kettulan piha on varsin neitseellinen puutarhasuunnittelun kannalta.

9 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista nähdä, millaiseksi piha muodostuu. Jos saa esittää toiveen, jonkinlainen pihakarttakin olisi mukava jossain vaiheessa nähdä. Siitä hahmottaisi paremmin pihaa, kasvillisuutta ja toimintojen sijaintia kuin pelkistä kuvista. Saa olla käsin piirretty eikä tarvitse olla täydellisesti mittakaavassakaan :) Suunnittelun iloa!

  VastaaPoista
 2. Paljon kivoja säilyttämisen arvoisia ja jo olemassa olevia puita. Varmasti mielenkiintoista suunnitella ja miettiä mitä kaikkia kasveja pihalle haluaa istuttaa tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä suunnitelmissa on ollutkin pihakartta, mutta vielä en ole saanut sitä tehtyä. Odotan innolla itsekin mitä siitä oikein oikein tulee. Oli jännä löytää tästä ympäristöstä noita puita, mutta entinen omistaja oli ns. puuharrastaja, hänellä oli myös ihan oikeita metsäpalstoja, joista yhdessä pienessä on visakoivua.

  VastaaPoista
 4. Puuta kaataessa kannattaa miettiä kahdestikin, sillä ison puun toimitusaika on sangen pitkä. Tosi mielenkiintoista kartoittaa puulajeja ja suunnitella tulevaa! Iloa matkaasi!

  VastaaPoista
 5. Valitettavasti osa puista on niin lahoja, että on pakko kaataa.

  VastaaPoista
 6. Onpa mielenkiintoinen projekti! Hauska nähdä, miten alatte pihaa toteuttamaan. Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoinen pihaprojekti, monta ihanaa puuta sieltä jo löytyykin :)

  VastaaPoista