sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Auenneet näkymät

Puiden ja pensaiden pudotettua lehtensä, näkymät ovat jälleen auenneet pihasta ulospäin ja tietenkin päinvastoin. Tämä seikkaa ahdistaa yhä enemmän ja pakottaa siirtymään sisätiloihin. Edes terassi ei enää houkuttele, vaikka sen suojana on olevat verhot ovat kiinni.Kaipaan aivan suunnattomasti vihreiden lehtipensaitteni tuomaa suojaisaa yksityisyyden tuntua. Lehtensä pudottaneet pensaat jättävät pihani alastomaksi ja suojattomaksi. En halua viritellä pihaan lyhtyjä tai muita valoja. Haluan vain pimeyden tuomaa suojaa.Etukuistilla on ”valoköynnös” ja lyhty, jonka sisällä on ledinauha. Vielä en ole tullut sytyttäneeksi valoa edes niihin. Kukkapurkissakin on edelleen keväällä saatu ruusu.

Ihmisten ajattelemattomuus ja Some käyttäytyminen lisää ahdistusta ja suojattomuuden tunnetta. Myös Facebook-ryhmissä julkaisuissa ja kommentoinneissa ilmenee todella julmaakin kirjoittelua. Joskus tuntuu, että oikein kilpaillaan siitä kuka osaa kirjoittaa ilkeimmän ja pahantahtoisemman kommentin. Keskustelupalstat ovat jo niin karmeita, ettei siellä viitsi edes käydä.

Tämä blogi-maailma on minulle vielä aivan uusi, enkä ole tutustunut juuri muihin kuin näihin puutarhablogeihin. Nämä ovat aivan ihania ja todella positiivinen yllätys. Näissä kommentointi on ystävällistä ja kannustavaa, ei arvostelua eikä ilkeyksiä. 
Olen äärettömän iloinen tästä yhteisöstä. On silkkaa nautintoa lukea erilaisia kirjoituksia ja katsella kauniita ja inspiroivia kuvia.9 kommenttia:

 1. Jep, pihatyöt alkaa olla tehty ja edessä on siirtyminen sisätiloihin. Piha alkaa näyttää aika alastomalta ja alastomaksi jotenkin tunnen myös itseni siellä.

  VastaaPoista
 2. Minustakin blogimaailma on aika kannustava ja hyväntuulinen. Seuraan kylläkin vain puutarha ja luonto-aiheisia blogeja :)

  VastaaPoista
 3. Minä en ole blogissa kokenut kuin hyvin positiivisia ja kannustavia kommentteja. Ilo on tutustua niin positiivisiin ihmisiin tätäkin kautta.

  Mitäpä jos vaihtaisit havukasveja niiden lehtipensaiden tilalle vaikka vähikseen juuri parhaimpiin suojaa tarjoaviin paikkoihin, niin saisit kaipaamasi ympärivuotisen suojan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tämä blogimaailman posittivisuus ja kannustavuus on ollut suuri ilon tuoja tuon muun somessa esiintyvän negatiivisuuden sijaan.

   Havut saattaisivat hyvinkin olla ratkaisu.

   Poista
 4. Syksy ja talvi tuo mukanaan alastomuuden ja pimeyden. Itse lisään kausivaloja piristääkseni niin pihaa kuin itseänikin. Havujen lisääminen näkösuojaksi on hyvä idea. Tuijat esimerkiksi kasvavat nopeasti ja tiheään istutettuina antavat hyvän näkösuojan. Alastomuudessa on hyvätkin puolensa, näkee pitkälle ja vaikkapa hienoja pilvimuodostelmia.

  Luen lähinnä puutarha- ja luontoblogeja ja täällä on erittäin hyvä yhteishenki ja positiivinen ote. Äärimmäisen harvoin täällä törmää mihinkään epämieluisaan. Olen iloinnut kovasti tästä blogielämästä ja toivon samaa sinulle.

  Luovuin loppukeväästä facebookista osittain sen vuoksi, että koneelleni tuli sitä kautta muutama ilkeä virus. Osittain myös siksi, että kyllästyin riitaisuuteen ja ilkeyteen. Jopa käsityöryhmissä saatiin riitaa ja pahaa sanomista jonkun villasukista tai muista käsitöistä. Ehkä on helpompi loukata toisia ihmisiä, kun sitä ei tarvitse tehdä kasvotusten. En ole katunut facebookista lähtemistä, vaikka yhteydenpito joihinkin ihmisiin ja ryhmiin muuttui hieman monimutkaisemmaksi.

  Valoisaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, samoin Sinulle. Minulle tämä blogielämä on tuonut yllättävää iloa. Minullakin facebook on jäänyt hyvin vähälle.

   Poista
 5. Karua on monin paikoin, kun lehdet ovat lähteneet. Minä olen viime vuosina lisännyt havujen määrää juurikin tuosta syystä. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista