tiistai 9. huhtikuuta 2019

Puutarhakeinun seikkailut Maalaiskaupungin pihassa

Puutarhakeinu on vaihtanut paikka useampaan kertaan. Se ei oikein tunnu löytävän sijaansa. Keinu on kohtalaisen isokokoinen, koska hankinta-aikaan koko määriteltiin ’miehen pitää mahtua suorana makuulle’.  Alkuun keinu vain koottiin ja sijoitettiin pihan takaosaan koivun alle. Vaikka se oli silloin jotenkin irrallinen ilman muuta elementtiä, joka olisi sitonut sen pihakokonaisuuteen, sille päädyttiin tekemään alusta yli jääneistä betonilaatoista.
Puutarhakeinu on Maalaiskaupungin pihassa.
Puutarhakeinu nykyisessä paikassaan


Seuraavaksi keinu muutti pihan takaosan toiseen laitaan. Muuton syistä olen kertonut tässä. Paikka oli edelleen irrallaan, mutta lapset käyttivät sitä mielellään ja joskus aikuisetkin. Ajattelin sen nyt löytäneen paikkansa, mutta, mutta koskaan ei voi tietää.
Puutarhakeinu koivun alla.
Puutarhakeinu alkuperäisellä paikallaanVuosia ajattelin, että minun kaupunkipihani on koristepiha ja sellaisena pysyy. Nyt mieleni on muuttunut ja haluan melkein epätoivoisesti saada marjoja ja jotain pientä syötävää kasvatettua itse omalla pihalla. Näistä suunnitelmistani kerron Suuntana Omavaraisuus-sarjanan suunniteluosassa, johon pääset tutustumaan tästä. Pihassa on kuitenkin niin paljon kasvillisuutta, että täytyy tehdä isohkoja muutoksia ja siitä syystä puutarhakeinu siirtyy. En halua siitä kuitenkaan luopua, sillä se on tärkeä lapsenlapsilleni. 
Puutarhakeinun paikka muuttuu.
Puutarhakeinu siirtyy nuolen osoittamaan paikkaan
Nyt keinun paikaksi olen kaavaillut naapurin rajalla olevaa pensasaidannetta. Pensaat siitä joutuvat väistymään. Keinun taakse ajattelin istuttaa köynnöksiä. Katsotaan miten tässä käy ja tuleeko lunta tupaan vai selvitäänkö ilman suurta draamaa.

Saadaanpa nähdä, joko puutarhakeinun seikkailut loppuvat tähän.

13 kommenttia:

 1. Meillä samanlainen keinu myös etsi oikeaa sijoituspaikkaansa, kunnes löysi sen talomme terassilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei terassi tunnu oikealta paikalta. Katsotaan onko tuo suunniteltu paikka sitä.

   Poista
 2. Tuallaane vaeltelu kuuluu osana puutarhan kehityskaarehe ja perheen tarpeeren muuttumisehe.

  VastaaPoista
 3. Puutarhakeinu on mukava elementti pihalla, siinä on mukava itsekin kesällä istuskella ja ihastella puutarhaa. Onneksi on sentään melko helposti siirreltävissä tarvittaessa uuteen kohtaan. Toivottavasti seikkailut nyt loppuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä tykkään istuskella siinä ja onhan sitä kohtuullisen helppo siirrellä.

   Poista
 4. Kyllä keinu on mukava niitä on meillä mökillä jopa jo kaksi kappaletta. Toinen on ison vaahteran alla ja toinen terassilla . Vaahteran alla on vähän varjossa ja terassilla auringossa. Tällaiset vaeltanut kuuluvat suoraansanoen asiaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jää pakosti aurinkoon ja varjossa oleskelu täytyy järjestää muuten.

   Poista
 5. Mukava kuulla, että muillakin tavarat puutarhassa kulkevat paikasta toiseen. Kasvien lisäksi.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on puutarhakeinu etsinyt paikkaansa jo usean kesän ajan. Tänä kesänä saatiin vihdoin vähän siistittyä pihaa ja laitettua osa isoimmista puista hakkeeksi, joten tilaa tuli lisää. Suunnittelen myös ensi keväänä istuttavani vihdoin kunnon marjapensaat pihalle.

  VastaaPoista