lauantai 20. huhtikuuta 2019

Kevät on tullut Maalaiskaupungin pihaan

Kevät on tullut Maalaiskaupungin pihaan, vihdoinkin. Maaliskuu kääntyi huhtikuuksi, mutta pihalla olivat hanget korkeat nietokset. Kurkistelu pihalle toi vain surkean olon, lumen pintakin oli aivan järkyttävän roskainen. Jostakin syystä puista oli lentänyt monenlaista roskaa hangelle hurjan paljon. Kevään tunnun toi heti huhtikuun alussa tyttären kellarissa talvehtinut daalia. Se on kasvanut nopeasti isoksi, hyväkuntoiseksi taimeksi.
Kellarissa talvetetun daalian taimi.
DaaliaVihdoin 15 päivä huhtikuuta suoritetussa katsastuksessa, paljastuneissa kukkapenkeissä ja istutusalueilla näkyi ensimmäiset piipot jo kohtuullisen isokokoisina, vaikka lunta oli vielä jäljellä. Kevättähdet aloittelivat kukintaansa ja pihlajissa on ihan minimaalisia silmuja. 
Tulppaanit ja kevättähdet nousevat maasta ja silmut puhkeavat pensaisiin.
Tulppaanit, kevättähdet ja pihlajan silmut

Ja kyllähän sieltä pihalta löytyi jo talvehtineita. Uudesta kivikosta mätäsleimu ja mehitähti talvehtivat ja hengissä näyttää säilyneen maksaruohokin. Vanhassa kivikossa isorikko säilyi vihreänä, vähän näyttää vielä litistyneeltä, mutta pörhistyy toivottavasti pikapuoliin. Patjarikko näyttää nousevan pirteästi tänä keväänä.
Kevät on tullut Maalaiskaupungin pihaan.
Mätäsleimu, mehitähti, maksaruoho ja patjarikko

Pitkänperjantain kierros näytti, että piha on selvinnyt talvesta oikein mukavasti. Kurjenpolvet näyttävät talvehtineen hyvin ja paljastuivat lumen alta vihreinä. Hopeatäpläpeippi on vähän ränsistynyt, saa nähdä miten se virkistyy vai täytyykö sitä leikellä miten paljon. Ruusujuuri nousee virkeänä maasta, samoin palava rakkaus.
Kevään alku on toiveikas.
Kurjenpolvi, hopeatäpläpeippi, ruusujuuri ja isorikko

Kuvista näkee selvästi, että pihan ja istusalueitten siivous on tekemattä. Pitkitän sitä tarkoituksellisesti, että maan pinta ehtii kuivahtaa. Pihan takaosassa on vielä lunta ihan reippaasti sillä se on varjossa. 

Kevättähti on on kevään airut.
KevättähtiMutta kyllä se kevät on tullut!  Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä itsekullekin! 

18 kommenttia:

 1. Säässä ei nyt tosiaankaan ole valittamista! Minulla on kaksi patjarikkoa ja ne näyttävät keväisin aina melko kurjilta. En tiedä, jospa luopuisin niistä. Sammalleimut sen sijaan kivikossa aina selviävät talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ensimmäiset patjarikot eivät tuossa paikassa menestyneet kovin hyvin, mutta nyt näyttää hyvältä.

   Poista
 2. Kyllä se kevät näyttää tulleen. Alku ainakin näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 3. Keväältä näyttää! Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Hyvin o kasvit talavehtinu. Mäkää o huamannu viälä yhtäkää kuallutta, muttei hetikää kaikista viälä tiärä. Mukavaa pääsiääsen jatkua!

  VastaaPoista
 5. Ihana kun se kevät on vihdoin alkanut! On niin mukava katsella kun luonto ja pihat herää:) Leppoisaa pääsiäisen jatkoa❤️

  VastaaPoista
 6. Kauniin keväiseltä näyttää :) Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Selvästi kevät! Sinulla on jo kukkiakin, meillä ei vielä aamulla ollut. Posliinihyasinteissa on jo isot nuput, eli hetkellä minä hyvänsä meilläkin kukkii :) Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tuo kevättähti niin ihanan aikainen. No kohta sinunkin odotus palkitaan. Aurinkoista pääsiäisen loppua myös sinulle.

   Poista
 8. Tosiaan hyvältä siellä näyttää ei mitään niin ihanampaa kuin saada jaakaa tätä kevään onnen tunnetta .

  VastaaPoista
 9. Sää on tosiaan ollut nyt mahtava. Ihania kevään merkkejä jo siellä ja ensimmäiset kukatkin. Aurinkoista huhtikuun loppua!

  VastaaPoista