perjantai 28. joulukuuta 2018

Keijuja ja menninkäisiä

Miten keijut ilmestyivätkään Maalaiskaupungin pihaan, vai onko myös menninkäisiä. Piha kaipaa muutakin kuin pelkästään kasveja. Kukat ovat kauniita, pensaat ja puut luovat kehykset, mutta pihakoristeet tekevät pihasta persoonallisen.

Mieltymys keijuihin on hyvin pitkän ajan takaa. Millään tavalla se ei konkretisoitunut aikoihin. Muistan, että olin aivan innoissani, kun tyttäreni halusi pukeutua keijuksi penkkareihinsa. Hänestä tuli Metsänkeiju ihanainen.
Keijutyttö valmistautuu penkkareihin.
Metsänkeiju

Tämän pihan laittamisen myötä, ajatus keijuista pihakoristeena tuli tärkeämmäksi. Etsin ja katselin, mutta keijuja ei vaan löytynyt. Tai ei, kyllä keijuja oli ja on, mutta kaikki mitkä tulivat vastaan, olivat pikkuruisia. Halusin isoja, jotka voi sijoittaa kasvien lomaan istutusalueelle. Meillä on täällä kukkakaupassa myytävänä pääasiassa haudoille tarkoitettuja somisteita tai miksi niitä nyt sanotaankaan. Kysyin sieltäkin, että löytyisikö heidän tavarantoimittajiltaan puutarhakeijuja. Ei löytynyt sieltäkään.

Keväisin on mentävä puutarhamyymälään, oli tarvetta tai ei. Yhtenä keväisenä päivänä astuin sisään paikalliseen myymälään, siellä hän istui kivellä ja odotti minua. Niin oli ensimmäinen keiju löytynyt.
Keiju keijukainen istuu kivellä koristamassa istutusaluetta.
Keiju kivellä

Siitä lähtien keijuja on ilmestynyt uusia aina keväisin. Haaveissaan istuva keiju 
keiju haaveilee mantsuuriankärhön juurella.
Haaveileva keiju

ja seuraavaksi hän, jolla on lintu kädellä.

Vielä syksyllä saapui yksi messinkinen leijaileva keiju. Mutta mitä kummaa tuolla männyn juurella, selvästi siellä on jonkun koti. Siellä taitaa nyt olla se menninkäinen. Leijuva keiju on piiloutunut jonnekin talviunille, toivottavasti löydän sen ensi kesänä. Talvi ja lumi ovat ottaneet suojaansa myös menninkäisen kodin. Sen sijaan keijuntalo ilmeistui Jouluaattona takan päälle odottamaan sijoittumista joko pihaan tai terassille.
 keijujen talo on odottamassa kesää.
Keijuntalo

Keijunmekkoa ei viimekesänä ollut Maalaiskaupungin pihassa eikä myöskään keijunkukkaa. Joskus aikaisemmin purppurakeijunkukka koristi kukkapenkkiä. 
Keijunkukka22 kommenttia:

 1. Nyt kun muistelen, niin eipä muuten ole useinkaan vastaan tullut minullekaan puutarhakeijuja. Eläinhahmot taitavat nyt olla enemmän pinnalla. Mukava, että olet kuitenkin löytänyt muutamia. Tiesitkö muuten, että on olemassa myös keijuangervo? Se sopii pienikokoisena pienemmällekin pihalle ja sillä on nätti, pyöreä kasvutapa. Ja kyllähän sinulla pitäisi olla keijunmekkoa tai ainakin keijunkukkia :) Mukavaa vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijuangervo on tuttu pensas, hankin sen kyllä. Keijunmekkoa täytyy yrittää kasvattaa, samoin kuin keijunkukkaa taas ensi kesänä. Mukavaa vuodenvaihdetta myös sinulle ja perheelle.

   Poista
 2. Keijut on ihan välttämättömiä puutarhassa, joko näkyvinä tai näkymättöminä ;D Mukavaa vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
 3. Nyt taitaa yleensäkin olla patsaita vähemmän tarjolla. Ainakin niitä näkee tosi vähän, tietysti paikasta riippuen. Ja keijut kyllä kuuluvat puutarhaan :)
  Muuten, keijuängelmäkin on ihanan siro perenna... juuri sopiva keijupuutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tarkistaa onko mahdollista, että menestyis täällä.

   Poista
 4. Keijunmekko ja keijunkukka on ihan suosikkejani. Kasvien lomassa piilottelevat patsaat on minusta mukavia.

  VastaaPoista
 5. Kauniita keijuja olet jo löytänytkin. Meillä tytöt ovat vielä niin pieniä, että juoksentelevat keijusiivet selässään vähän väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihanaa aikaa, minulla keijunsiivissä juoksentelijat ovat jo toisessa polvessa.

   Poista
 6. Hauska keijuteema. Puutarhapatsaita on minustakin melko niukasti tarjolla, joskus olen katsonut niitä sillä silmällä, josko jokin tarttuisi mukaan, mutta en ole löytänyt mitään mielekästä.

  VastaaPoista
 7. Kauniita keijuja! Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Keijuja löytyy meidänkin puutarhasta kukkien muodossa. Edellisissä kommenteissa niitä jo lueteltiinkin. Keijupatsaisiin olen jossain törmännyt.. voisi löytyä ehkä englantilaisilta puutarhasivuilta fairyja. Hyvää ja kukoistavaa alkanutta uutta vuotta sinne. 😀
  -Katja

  VastaaPoista
 9. Ihanat keijut! Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 10. Minullakin on yksi keijupatsas ja keijunkukkaa löytyy myös perennojen joukosta.

  VastaaPoista
 11. Voi miten suloisia keijuja♥ Tuollaiset keijupatsaat tuovat ihanaa tunnelmaa pihaan! Ihana on kyllä ollut penkkareiden metsänkeijukin! Mukavaa alkanutta vuotta♥

  VastaaPoista