lauantai 15. joulukuuta 2018

Joulukukat ja koristeet


Joulukukkien suhteen olen ollut ja olen edelleen erittäin konservatiivinen. Joulukukista pidän ritarinkukista kaikista eniten, sekä valkoisista että punaisista.
Valkoinen ritarinkukka

Punainen ritarinkukka

Hyasintti on kaunis ja pidän myös siitä, mutta voimakkaan tuoksun vuoksi en voi niitä hankkia kotiin. Jouluruusu on herkkä ja suloinen, mutta toistaiseksi en ole sellaista hankkinut. Joulukaktus on tämän joulun uutuus minulla. Joulutähdestä en välitä ollenkaan.

Joulukaktus

Joulukoristeet hm m, jaa-a, jouluvalot ja kynttilät ovat jokavuotisia. Jouluverhot vaihdetaan ja ne ovat punaiset, vaikka jotkut kutsuvat punaisia verhoja aika ikävällä nimellä. Minusta punainen kuuluu jouluun yhtä hyvin kuin vihreä ja valkoinenkin.

Muuten koristelu on hyvin vaatimatonta. Joulukuusta ei ole ollut moneen vuoteen enää, paitsi valokuusi terassilla. 
Valokuusi

Yhden olen säilyttänyt, piparkakkulyhdyn, jonka sain viime jouluna tyttäreltäni joululahjaksi. En raskinut syödä sitä, vaan laitoin sen talteen ja laitan esille tänäkin jouluna.

Piparkakkulyhty

Tonttuja ripottelen sinne tänne kurkistelemaan.


Valot ja kukat tuntuvat tärkeimmiltä tänä jouluna.

12 kommenttia:

 1. Valkoinen ritarinkukka onkin todella kaunis. Minulla on myös tuollainen samanlainen kerrottu valkoinen nyt parhaimmillaan kukassa. Koskaan ennen en ole huomannut ritarinkukan tuoksuvan, mutta tämä tuoksuu aika vahvasti kielolle. Tuoksuuko sinunkin ritarinkukkasi? Mukavaa kolmatta adventtia!

  VastaaPoista
 2. Joulukukat ovat ihania ja nykyään löytyy jos minkälaista. Lempikukkani on hyasintti, onneksi ei olla allergisia. Joulutähti ei ole myöskään minun joulukukkani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintti on ihana, minäkään en ole allerginen, mutta miehelle tuoksu on liian voimakas.

   Poista
 3. Minäkin pidän ritarinkukasta ja ostan sitä nykyään aina leikkona.

  VastaaPoista
 4. Minunkin joulukukkasuosikkini on amaryllis.

  VastaaPoista
 5. Kauniit amaryllikset! Minun lempijoulukukkani on hyasintti. Tunnelmallista joulunaikaa!

  VastaaPoista
 6. Joulukukat on niin ihania! Amaryllis ja hyasintti on minun lempijoulukukkiani:) Tuo piparilyhty onkin aivan ihana ei tuollaista tosiaan raaski syödä:) Mukavaa ja Tunnelmallista joulun aikaa💖🎄

  VastaaPoista