sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Aaton puurojuhla

Kantaemo kerää kokoon helmoihinsa perheen aaton perinteiseen puurojuhlaan jouluaattona lounasaikaan. Lapset ovat aikuisia ja melkein kaikki perheellisiä, viimeiselläkin jo kumppani. Tämä puurojuhla on meillä koettu mukavaksi yhteiseksi tapahtumaksi, johon kokoonnutaan aattoaamupäivänä. Syödään yhdessä perinteinen riisipuuro ja lisänä tarjotaan sekahelmäsoppa ja lisukkeet. Seurustellaan hetken leppoisasti, kenties lauletaan joku joululaulu yhdessä. Sitten lapset perheineen lähtevät viettämään omaa joulua kukin omien tarpeidensa ja halujensa mukaan.

Kantaemo valmistautuu puurojuhlaan tekemällä hedelmäsopan valmiiksi ja keittämällä riisipuuron aattoaamuna hitaasti hauduttaen.

Lapsenlapsia varten on varattu pienet joululahjat, jotka tänä vuonna on ekologisesti kääritty sanomalehtipaperiin. Lahjat perheet saavat mukaansa lähtiessään.

Omaa joulua varten kantaemo paistaa piparkakut vanhalla perinteisellä ohjeella.

Lasten ja lastenlasten lähdön jälkeen kantaemo viettää rauhallisen ja leppoisan aattoillan miehensä kanssa, nauttien perinteisiä jouluruokia ja joululeivonnaisia. Myös joulunpyhät vietetään nauttien rauhasta ja omaan tahtiin hiljalleen elelemisestä, nauttien yksinkertaisesti koristetusta kodista.
12 kommenttia: