sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Talvi tulee, oletko valmis

Maalaiskaupungin pihaan tulee vääjäämättä talvi. Maa on routaantunut tänä syksynä ihan kunnolla ja voidaan olettaa, että tulee kunnon talvi. Ja yllättävän vähäinen pakkanen toi paksun kuuran maahan. Kauniiksi se tekee maiseman, mutta ilmankosteus tekee ilmasta purevamman kuin asteet antaisivat ymmärtää. Pihatyöt on tehty, mitenkuten. Sipulit nyt kuitenkin ovat maassa ja odotetaan, mitä maasta nousee.
Kuuraa
Kuurainen piha

Pihasta sisätiloihin

Pihasta on siirrytty sisätiloihin. Lämmitystä täytyy lisätä säätämällä lämpöpumpun lämpötilaa suuremmaksi ja laittamalla pattereita päälle. Takan lämmitys on aloitettava varovasti. Mikä nautinto onkaan saada virittää elävä tuli. Onneksi asutaan sen verran syrjässä isoista kaupungeista, että täällä tuskin takkoja kielletään.
Lukee kirjaa


Harrastukset muuttuvat sisätiloihin sopiviksi. Luen paljon kirjoja, mutta useimmiten kirjallisuus on viihdyttävää. Nollaan sillä päätäni työn vastapainoksi. Toinen on helmeily, teen erilaisia koruja helmistä. Tunnustan suoraan, etten suunnittele itse malleja. Joskus toki hieman muuntelen niitä omiin tarpeisiini.
Koruja helmistä
Koruja helmistä
Talvella ohjelmassa on myös neulominen. Neulon tarpeen ja huvin vuoksi, sukkia, käsineitä, paitoja ja kaulaliitoja yms. Yksinkertaisten juttujen neulominen on siitä mukavaa, että sitä voi tehdä televisiota katsellessa. Lankoja tulee hankittua useista paikoista, mikä milloinkin sattuu kohdalle, käsityömessuilta viime talvena alpakanvillalankaa, tutulta lampurilta aitoa ja alkuperäistä lampaanvillalankaa ja lankaliikkeistä ja marketista tavallista villalankaa. Joskus tulee hankittua jotakin erikoislankaa tiettyä erityistarvetta varten.
Kaulaliina alpakanvillasta
Sitten on tämä bloggaaminen, kai tätäkin voi harrastukseksi kutsua. Tämä on päiväkirjamaista muistiin merkitsemistä. En ole mitenkään järjestelmällinen kirjoittaja ja liitän mukaan itse ottamiani kuvia, joiden laatu on hyvin vaihteleva. Tähän liittyy olenaisena toisten samoista asioista kiinnostuneiden blogien lukeminen ja kommentointi.

Toivottavasti näitten avulla talvi kuluu nopeasti ja päästään nauttimaan uudesta kesästä ja puutarhanhoidosta.

19 kommenttia:

  1. Hyvät ovat talviharrastuksesi. Talven ajaksi tarvitaankin jotain puutarhanhoidon korviketta. Minä varmaan keskityn bloggaamiseen ja puutarhalehtien ja -kirjojen lukemiseen. Ja kohtahan jouluvalmistelut tempaavat mukaansa. Minä pahoin pelkään, että talvi muistuttaa liikaa tappotalvea 2015-16... Toivottavasti olen väärässä. Kärräsin arimpien kasviaarteideni suojaksi jo hyvissä ajoin paksut kerrokset puunlehtiä ja niiden kohdalla maa onkin vielä sula. Varmasti alkaa kyllä niistäkin lähipäivinä maa jäätymään ja niin saakin, mutta eipähän mene routa ihan niin syvälle. Toivottavasti pian sataisi jo lunta. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhakasvien takia toivon minäkin lunta, muuten en välitä lumesta sitten yhtään. Mukavaa iltaa ja tulevaa viikkoa sinullekin.

      Poista
  2. Talvi on kotoilun kulta-aikaa. Kauniita helmeilyjä sinulla. Tänne pohjoiseen tuli jo lumikin silmän ja mielen iloksi.

    VastaaPoista
  3. Nyt onkin kivasti aikaa mieleisille harrastuksille.
    Kauniita koruja.

    VastaaPoista
  4. Meillä lämmitetään leivinuunia ahkerasti, kuten sanoit elävä tuli on nautinto. Kivat korut!

    VastaaPoista
  5. Oon valamis, pakko kait :) Sullonki talaven aijaksi mukavaa tekemistä.

    VastaaPoista
  6. Mukavat talviharrastukset sinulla . Minäkin tein pojanpojalle 2v alpakkasukat . Pitää minunkin yrittää löytää niitä lisää. Elävä tuli on meillä ainoastaan mökillä. Ihana elementti .

    VastaaPoista
  7. Kiva oli lukea talvipuuhistasi! Hyvää marraskuun loppua sinulle!

    VastaaPoista
  8. Mukavia talvipuuhia sinulla! Hyvää marraskuun loppua!

    VastaaPoista
  9. Itsellekin aina jossain kohtaa tätä pimeyttä iskee käsityöinnostus vaikken mitään suurempaa saa aikaan. Laitoin nyt blogisi seurantaan!

    VastaaPoista