maanantai 12. marraskuuta 2018

Kettulan pihakartta

Rustailin jonkinlaisen pihakartan Kettulan pihasta. Siinä on mittakaavassa pihassa olevat rakennukset ja olemassa olevat kasvit. Pääpaino oikeissa paikoissa olevista kasveista on niillä, jotka pyritään säilyttämään. Tai sanotaan, että suurin piirtein oikeissa paikoissa olevat kasvit ja niiden mittakaava.

Talo sijoittuu tontilla lähelle kadun vartta ja piha-alue on yhtenäinen, koska autotalli on myös lähellä tontin rajaa. Autotallin sivulla ja takana on suuri, kaksiosainen koiratarha. Näin suurelle tarhalle ei ole enää tarvetta, joten sitä on tarkoitus pienentää. 

"Pressuvarastosta" on tarkoitus tehdä kasvihuone, mutta tarkkaa paikkaa ei ole vielä määritelty. Muuten alustavassa ajatuksessa on, että leikkipaikka tulee tuohon mäntyjen väliin, hedelmätarha koiratarhan taakse ja puuvarsto mahdollisesti kuusiaidan taakse.

Autolla ajettavan väylän olisi tarkoitus kiertää portilta toiselle talon takaa. Edellisen omistajan koiraharrastuksen vuoksi tonttia kiertää tiivis lauta-aita, jonka kohtaloa täytyy varmasti miettiä.


14 kommenttia:

  1. Pihakartasta saakin hyvän ja selkeän kokonaikuvan tontista.

    VastaaPoista
  2. Pihakartta todellakin selkeyttää hahmottamista, varsinkin kun sitä ja aiempaa postaustasi Kettulan kasveista vertailee rinnakkain. Pihapiiristä tulee varmasti oikein hyvä sitten kun saatte ylimääräiset puut ja pensaikot raivattua ja pääsette tekemään hyötytarhaa, kukkapenkkejä ja muita pihan toimintoja. Julkaisehan sitten vertailun vuoksi joskus päivitettykin pihakartta kulkuväylineen ym. :) Mukavaa viikkoa ja suunnittelun iloa!

    VastaaPoista
  3. Pihakartat ovat kyllä oivia apuvälineitä suunnittelussa. Ne antavat niin havainnollisen kuvan asioista. Pitäisi itsekin ottaa kynä käteen ja ryhtyä päivittämään oman pihan tilannetta. Hyvä, kun muistutit :) Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Ku laittaa asioota kartalle, pystyy paremmi hahamottamahan kokonaasuuren, ainaki suunnittelun alakuvaihees. Mullaki o jonkullaane paperikartta olemas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paperikartta on kkyllä mukava. Minulla tosi iso omasta kirpun kokoisesta pihastakin.

      Poista
  5. Minäkin olen mökkipihasta tehnyt pihakasvien paikoista kartat, joita olen jaksanut päivittääkin kun siirtelen kasveja paikasta toiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun omasta oleva ei taida olla ihan ajantasalla, pitääpä päivittää sekin.

      Poista
  6. Pihakartta kyllä helpottaa hahmottamista ja myös suunnittelua. Selkeän kartan olet tehnyt. Kaikkea hyvää viikkoosi!

    VastaaPoista
  7. Kivalta näyttää noin pihakartallakin:) Sulkaharmaaleppä onkin ihan uusi minulle, sellaisesta en ole aiemmin kuullut. Tuollainen kartta pitääkin piirtää ensi kesäksi, kun pitäisi suunnitella muutama penkki ja pari pensastakin pitäisi pihaan lisätä:) Mukavaa viikonloppua ja marraskuun jatkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihakartta on kyllä kiva juttu. Mukavaa viikonloppua ja marraskuun jatkoa sinullekin.

      Poista