keskiviikko 11. toukokuuta 2022

Pitkä talvi ja myöhäinen kevät vai oliko?

Valkovuokkoja ja sinililjoja

Pitkän ja runsas lumisen talven jälkeen tuli vihdoin kevät. Tuntui, että kevät oli valtavan myöhässä. Mutta muisti valehtelee selvästi. Kun selailee eri vuosien kuvia niin huomaa,  ettei sen nyt hirmuisen paljon ole myöhässä. Ei ainakaan tällaisella aurinkoisella pihalla. 

Elin talvihorrosta pitkään ja havahduin siihen, että piha paljastuu lumen alta vasta myöhään. Eli kuvasin ensimmäisen kerran 25.4. ja silloin ensimmäiset kevättähdet olivat nupulla.


Pienet sipulikukat kukkivat, vaikka vieressä olisi vielä lunta. Routaa ei ilmeisesti ole kovin paljon, koska kasvit puskivat alkuja jo täydellä vauhdilla heti, kun maa paljastui lumen alta. Ylempi kuva on kuvattu 25.4. ja alempi 5.5.  Kiurunkannukset kukkivat 9.5. otetussa kuvassa.


On se kevät kuitenkin myöhässä ja sen huomaa hyvin selvästi karviaispensaasta otetuista kuvista. Tämän vuoden kuva on otettu 9.5. ja alempana oleva vuoden 2021 kuva 11.5.
Valitettavasti joka paikka oli surkean näköinen, kun yhtään en ollut jaksanut siivota syksyllä. Toisaalta en mielelläni katkaise syksyllä, vaan annan jäädä talven yli. 

Täytyy siivoilla pikkuhiljaa ja odotella kevään edistymistä. Juuri nyt satelee vettä pikkuhiljaa. Toivottavasti pian lämpenee niin kasvu pääsee vauhtiin.

Ps  Minut löytää myös Instagramista nimellä maalaiskaupunginpiha

10 kommenttia:

 1. Sieltä se sinunkin puutarhasi heräilee kukkimaan kauniina.
  Meillä kevät on selvästi myöhässä, mihin tietenkin vaikuttavat luminen ja jäinen talvi ja sään kylmyys. Toisaalta viime keväät ovat olleet aikaisia ja lämpimiä, joten niihinhän sitä tulee eniten verrattua.
  Vesisade tekee hyvää puutarhalle ja luonnolle. Mukavia kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Meilläkin kevät on ollut myöhässä ja etenkin osa maanpeitekasveista on kärsinyt talvesta. Sade on tehnyt hyvää ja saanut kasvit mukavasti venyttämään varsiaan.
  Mukavaa toukokuun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Meillä täällä savimaalla kevät on selkeästi myöhässä. Hyvä ja huono, hyvää ainakin se, että keväästä saa nauttia pidempään.

  VastaaPoista
 4. Vuodet eivät ole veljiä pitää hyvin paikkaansa. Vaikka kevät onkin tämä vuonna moneen muuhun vuoteen verrattuna myöhässä, niin onneksi nyt alkaa jo olla ihan oikeaa kevään tuntua ilmassa. Nurmikko kasvaa, koivuissa hiirenkorvat vihertävät ja voikukkia tupsahtelee sieltä täältä. Mukavaa kun luonto ja puutarha puhkeavat eloon. Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 5. Kevät on tullut teillekin. Sinulla on jo paljon kukintaa siellä. Ei meilläkään kevät ollut minusta juurikaan keskimääräistä myöhemmässä. Ehkä näillä korkeuksilla kevät kestää muutenkin lyhyemmän aikaa kuin etelässä, niin se jo tasoittaa vuosittaista vaihtelua. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään etenemisen vauhti on niin totta, välillä siihen ei tahdo ehtiä mukaan.

   Poista