torstai 26. toukokuuta 2022

Kevät etenee vauhdilla

 Tänä vuonna kevät tuntuu etenevän todella kovalla vauhdilla. Puiden lehdetkin puhkesivat muutamassa päivässä. Tuntuu kuin olisi tavaton kiire saada aikaan kesä. Voihan se tietysti johtua siitäkin, että itse on vanhentunut ja hidastunut. No mitäpä siitä.

Kivikossa kukkii kevätkaihonkukka kirkkaansinisin kukin. Se on tuon köynnösruusun alla ihan omiaan.Kuva vain ei tunnu antavan oikeutta todellisuudelle. 

Kasvu tuntuu olevan sellaisessa vauhdissa, että mukana on vaikea pysyä. Pihan keskialue muuttuu melkein päivittäin. Otin siitä kuvia 20 päivä, 24 päivä ja nyt 26 päivä. Kuvat ovat peräkkäin.Istutin viime keväänä kolme mansikantainta kasvilavan reunaan. Kaksi niistä lähti kasvuun ja ilokseni ne selvisivät myös talvesta. 

Rakastan tätä kevään ja alkukesän heleää, vaaleaa vihreyttä.  Koivut ovat aivan käsittämättömän kauniita juuri nyt ❣️


10 kommenttia:

 1. Kevät etenee nyt vauhdilla ja kunnon sade sai ainakin täällä meillä hyvää aikaan. Samasta penkistä muutaman päivän välein otetut kuvat ovat hyvä idea seurata kasvussa tapahtuvaa kehitystä.

  VastaaPoista
 2. Luulen, ettei iällä ole mitään merkitystä perässä pysymisen suhteen. Luonnossa tapahtuu nyt sellaisella vauhdilla, että näkymät ovat jo illalla aamusta muuttuneet.
  Kiva, että mansikat selvisivät talvesta.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan se on, että illalla on erinäköistä kuin aamulla.

   Poista
 3. Kyllä nyt on kiire luonnolla ja myös puutarhureilla. Mutta kyllä se on joka vuosi sama juttu ensin odotellaan ja sitten juostaan. Mukavia kuvia sinulla.

  VastaaPoista
 4. Ei tässä kevään vauhdissa pysy nuorempikaan perässä. Luonto on niin nopea vauhtiin päästyään. Hyvä, että mansikat selvisivät, pääsetkin pian herkuttelemaan omilla mansikoilla. Mukavaa touko-kesäkuun vaihdetta!

  VastaaPoista
 5. Ehkäpä kevät ottaa nyt kiinni menetettyä aikaa, kun kevään tuloa sai tänä vuonna odotella niin pitkään. Ainakin täällä kevät alkoi tosi myöhään, mutta sitten ihan muutamassa päivässä tuntui, että kevät vaihtui kesään. Toki nyt onkin jo kesäkuu. Olen vähän myöhässä näiden blogikommenttieni kanssa, kun en ole ehtinyt lukemaan blogeja samaan tahtiin, mitä uusia tekstejä on ilmeistynyt. Kauniin vehreää on joka kuvassasi. Ihanaa kesää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle. Poika sanoi myös, että häneltä kevät tuntui puuttuvan kokonaan, oli kuulemma tullut talvesta suoraan kesä.

   Poista