lauantai 3. lokakuuta 2020

Maalaiskaupungin pihan muori neuloo


 Jostain täysin käsittämättömästä syystä olen jättänyt pihan aivan oman onnensa nojaan. Tekemistä toki olisi vaikka kuinka paljon, mutta olen linnoittautunut sisälle.

Käsitöitä olen toki tehnyt pitkin aikaa aina silloin tällöin. Vuoden 2019 joulun alla menin tutustumaan joulunavaustapahtumaan. Siellä tutustuin ensimmäisen kerran uuteen pieneen  nettissä toimivaan lankakauppaan, ihana kauppa on Lanka-Kaisa ja tässä osoite sinne: https://www.lanka-kaisa.fi/. Hankin tapahtumasta jotain lankoja, esimerkiksi Regia Soft Glitteriä ja Mellanragia.

Neulekahvilan myötä tutustuin Lanka-Kaisan mukavaan Merviin ja hänen valikoimaansa, pääsin hypistelemään lankoja ja ihailemaan niiden värejä. Kun sitten mieleiset olivat löytyneet tilasin ensimmäiset Lanka-Kaisan verkkokaupasta. 

Olin haaveillut tekeväni Novitan ohjeella Naisten pitsineulepuseron, mutta sopivaa lankaa ei tuntunut löytyvän, kunnes löysin Merino Jakki langat. Ja niistä se vihdoin syntyi.

Huivit kiinnostivat erityisesti ja löysin ihanan "yksisarvinen-langan" ja Nurmilintu huivimallin. Ja sehän piti ruveta neulomaan nuorin tytär mielessä.Huivin tarve vaan jatkui, koska tulossa oli juhlat ja asuste puuttui. Taito-lehdestä löytyi kaunis juhlahuivi ja siihen oli jo se kimallelankakin valmiina. Joten puikot suihkimaan ja valmiiksi tuli juuri ajoissa.


Vielä huivi-innostus jatkui ja tuli hankittua Janina Kallion Lumoavat neulehuivit kirjan. Siitä löytyi malli nimeltään Lainehilla. Valmistuttuaan se muutti uuteen kotiin vanhimman tyttären luo.
Sitten rupesi huivin tekeminen tökkimään ja piti siirtyä taas paitoihin ja sukkiin ja katselemaan neulepodcasteja. 

Pitänee myös valmistaa piha talven tuloon pikkuhiljaa. Tulppaanin sipulit odottavat maahan pääsyä ja puita ja pensaita on suojattava jäniksiltä.

6 kommenttia:

  1. Todella kauniita neuleita! Olet taitava.

    VastaaPoista
  2. Kauniita neuletöitä. Itsekin odotan sitä hetkeä, kun voi taas tarttua puikkoihin ja alkaa kutomaan. 😊😊

    VastaaPoista
  3. Hianoja neuleita! Jospa ittelläki olis ny aikaa eres jotaki teherä puikoolla tai yleensäkki jotaki käsityärintamalla. Ei kylläkää mitää nua suuritöisiä. Väkisinki puutarhan tilalle tuloo pian "tupatöitä".

    VastaaPoista