torstai 22. lokakuuta 2020

Maalaiskaupungin pihan keijut hiipivät?

Maalaiskaupungin pihan keijut hiipivät suojaan talveksi. Keijujen talvisuoja on saunan lauteiden alla. Sauna ei ole saunakäytössä, vaan toimii varastona.


Lokakuussa vielä löytyi kukkivia kasveja. Jaloangervo availi kukkansa vasta syksyllä. Sen taustana oli perhosangervo syysväreissään.Syyskimikkikin sai avattua kukkaterttunsa tänä syksynä. 


Kesä kului pihan uudistuksen toteutuksessa niin, että loppukesällä iski on väsymys ja polun viimeistely jäi kesken. Alun perin tarvikkeitta piti odotella, mutta väliin sitten hiipi jo väsymyskin. Toivottavasti talven jälkeen tulee uusi kesä.


13 kommenttia:

 1. Piänehkölle pihalle sopiivat hyvin tuallaaset keijupatsahat. Siälä oli hyvä kesä/syksy, ku syyskimikkiki kerkes kukkia. Tua angervo on varmasti joku kiinanjaloangervo. Ne kukkiivat jaloangervoosta viimmeesinä. Aina joku tyä siirtyy seuraavahan kesähän. Siiton hyvä jatkaa. Mukavaa syksyä :)

  VastaaPoista
 2. Keijupatsaat ovat kauniita ja sopivat puutarhan somisteiksi.
  Kiva että saat vielä nauttia kääpiöjaloangervon ja syyskimikin kukinnasta.
  Mukavaa lokakuun jatkoa Sinulle.

  VastaaPoista
 3. Minullakin jaloangervo availi kukkansa vasta syksyllä. Mielelläni sitä olisin katsellut jo aiemmin kesällä. Vai sauna vain varastokäytössä! Minä rakastan saunomista, joten varsinaisessa käytössä kyllä meillä.

  VastaaPoista
 4. Minulla taitaa olla sama angervo ja se kukkii näin myöhään.
  Meilläkin on rivarinasunnolla sauna jonkinverran varastona nyt. Kohta valmistuu mökin sauna ja sitten se jää kyllä kokonaan lähes käyttämättä, meillä on matkaa mökille vain 30km joten saunamatka ei ole pitkä. Ehkä joulusauna saunotaan siellä jos ei olla mökillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuo rivarin sauna on sellainen koppi, ei mitenkään saunomiseen innostava.

   Poista
 5. Kyllä se seuraavakin kesä sieltä tulee, joten nyt voi jo hengähtää puutarhatöistä.
  Keijuilla on varmasti mukava viettää talvea viileässä saunassa.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 6. Seuraava kesä on päivä päivältä lähempänä ja sitten keijutkin taas pääsevät puutarhaan. Varastokäytössä on melkeinpä meidänkin sauna. Muutaman kerran vuoteen lämmitetään ja siksi aikaa nostetaan tavarat kodinhoitohuoneen puolelle. Kiva, että syyskimikkikin ehti kukkaan. Ei ole varmaan teilläkään ihan jokavuotinen näky. Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista