sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Koronakevään vaikutukset pihan muutoksen toteuttamiseen?

Tämä kevät on aiheuttanut uutta mietittävää ja uusia ajatuksia pihan muutoksen toteuttamiseen. Talvi jo toi muutoksia elämään, kun jäin palkkatöitäni eläkkeelle. Aikaa tuntui olevan miettiä ja suunnitella enemmän.
MarjasinikuusamaKorona aiheutti ihan oman muutoksensa elämään. Vaikka emme kumpikaan ole yli 70 vuotiaita, se että olen mieheni omaishoitaja aiheutti meille erityisjärjestelyjä. Sairaanhoitaja tyttäreni ehdotti, että jäämme vapaaehtoiseen karantteeniin ja ymmärsin hänen huolensa meistä välittömästi ja lupasin, että jäämme. Ja olemme siis karanteenissa.

Korona herätti muutenkin huolta, mietin miten se vaikuttaa huoltovarmuuteen, enkä ole lainkaan niin varma kuin alkuun annettiin ymmärtää, ettei vaikutuksia olisi. Tiedänhän minä miten paljon ruokaa ja välttämättömiä tarvikkeita ulkoa tuodaan. Ja miten riippuvaisia ulkolaisesta kausityövoimasta viljelijät ovat.

No se siitä. Omaan pihan muutokseen se nyt kuitenkin tuo oman lisänsä. Päätin, että en siirräkään kaikkia koristepensaita oman pihan puolelle, niinkuin olin suunnitellut.  

Uusi piirros pihakarkasta on varsin yksinkertainen ja väritön, mutta siinä on kuitenkin oleellinen ajatus muutoksesta.


Oikeaan reunaan, siis tielaidan puolella oli alunperin tarkoitus siirtää koristepansaita ja marjaomenapuu. Kuvassa näyttää marjaomenapuu lukevan kahdessa paikassa. Se on kuitenkin tarkoitus siirtää sisemmäs pihaan ja sen taakse koristepensas. Se on edelleen suunnitelma. Sen sijaan muiden tilalle haluan istuttaa vadelmapensaita.

Kun pyörittelin marjapensasajatusta mielessäni, ensimmäinen ajatus oli muuttaa naapuria vasten oleva aidanne vadelmarivistöksi. Sen toteuttaminen on kuitenkin suurempi työ, kuin istuttaa ne tyhjään kohtaa pihassa.

Pihalla valmiina olevaan kasvulaatikkoon toivon saavani vihdoin kylvettyä jotain mukavaa syötävää. Ja toivon saavani lasiterassille myös jotakin maukasta kasvamaan.

Tuo hiekkakäytävä ei ollutkaan niin hyvä, kun alunperin ajattelin. Katsotaan saanko noita tiilistä ladottua jotain sopivaa pintaa siihen.

Tekemistä siis riittää ja katsotaan mitä saan aikaiseksi ja mikä jää haaveeksi vain ❣


10 kommenttia:

 1. Kyllä korona laittaa tosiaan miättimähän hyätykasvien lisäämistä. Eihän sitä tiärä, miksi tämä mailma viälä muuttuu.
  Paree son olla eristyksis, jos on aihetta. Sillehän ei mitää mahara, jos se korona isköö, mutten mäkää sitä eheroon taharoon halua. En täyres karanteenis olla, mutta menot o entisestänsä vähenny. Jos johonku lähäretähän yritethän olla varovaasia ja välttää ruuhka-aikoona liikkumista kaupoos.

  VastaaPoista
 2. Tämä virusepisodi tulee väkisinkin muuttamaan maailmaa. Toivottavasti myös hyvässä. Mekään emme ole varsinaisessa karanteenissa, mutta menot on laitettu minimiin ja jossain asioidessa pyritään varovaisuuteen. Onneksi olemme kotona viihtyviä, joten sinänsä eristäytyneisyys ei ahdista.
  Sinulla on piirroksen mukaan paljon tekemistä puutarhassa, joten ehkä ei ihan heti edes tarvitse taimimyymälään menoa miettiä. Puutarhatöissä on ainakin se hyvä puoli, että niiden parissa aika kuluu ja ajatukset rauhoittuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemistä kyllä riittää, mutta kyllä uusiakin taimia tarvitaan.

   Poista
 3. Ainakin sinulla riittää kivaa puuhastelua puutarhassa. Minunkin tulee varmasti panostettua enemmän omaan pihaan nyt, kun kaikki vierailut ja muut menot jäävät minimiin. Olen tosin kesän töissä ihan tavalliseen tapaan. Saa nähdä, millaiset vaikutukset koronalla on kaikkeen. Toivotaan, että suurilta negatiivisilta muutoksilta vältytään. Aurinkoista vappuviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän tässä täytyy toivoa, ettei kovin negatiivia muutoksia tulisi. Aurinkoista viikkoa myös sinne.

   Poista
 4. Puutarha on se, mikä tulee varmasti pelastamaan meidät puutarhaihmiset mökkihöperyydeltä. Meidänkään perheessä ei ole riskiryhmäläisiä, mutta minä olen lasten kanssa kokonaan kotioloissa. Mies joutuu joka tapauksessa käymään ihmisten ilmoilla töissä, joten hän hoitaa myös ruokaostokset. Tulisi vaan niitä hyviä puutarhailmoja, jotta voisi viettää vaikka koko päivän pihalla. Aurinkoista vappuviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Suunnitelmia pitää olla ja välillä ne muuttuu monestikin matkanvarrella 😁 ainakin minulla. Me molemmat viihdymme hyvin mökillä kahdestaan mutta nythän ne vähän höllentävät rajoja. Kattellaan 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun suunnitelmat ovat muuttuneet hyvin usein 🤔 Milloin oman mielenmuutoksen takia, milloin taloyhtiön puuttumisen vuoksi.

   Poista