perjantai 29. toukokuuta 2020

Muutossuunnitelman edistyminen

 
Muutossuunnitelman toteutus edistyy pikkuhiljaa täällä Maalaiskaupunginpihassa. Vähän suunnitelma tarkentuu tekemisen myötä. Tästä voi vilkaista kirjoitusta viimeisestä muutossuunnitelmasta.

Valkovuokkoja
Valkovuokkoja pihlajan alla.


Viime kesänä aloitin piha-alueeni erottamisen taloyhtiön käyttöön erotetusta alueesta. Takaosan rajasin antiikkitiilillä, mutta huomasin jo tehdessäni, että ongelmia on. Asetin tiilet pystyyn, mutta en halunnut upottaa niitä, koska tarkoitus oli korottaa oman pihan istusaluetta. Huomasin, että niiden pystyssä pysymiseen tarvitaan tukea, mutta mikä se olisi. Mietin ongelmaa hartaasti, enkä keksinyt mitään järkevää ratkaisua.

Talven mittaan löysin ratkaisun jonka aion nut totetuttaa. Hankin siis nurmikonreunuskiviä. Ja nyt aloitin niiden asennuksen.Takareunus
Takareunus

Muutin myös kivikkoaluetta. Laajensin sitä vähän ja samalla mataloitin sen etureunaa. Katsotaan nyt miltä se rupeaa tuntumaan.


Kivikko

Sain siirrettyä marjaomanapuun ja yhden lännenheisiangervon suunniteltuun paikkaan. 

Marjaomanapuu


Viime kesänä siirretyt kurjenpolvet ja syyssyräkit lähtivät kasvamaan ihan mukavasti.

Kurjenpolvia

Uudetkin kurjenpolvet lähtivät kasvamaan, vaikka jouduin siirtämään tänä keväänä pois uuden polun alta. Se on tummakurjenpolvi.


Ensimmäiset tulppaanit aloittivat viimeinkin kukintansa. Toisessa kuvassa on sateen aikana otettu kuva ja vieressä seuraavan aamun auringossa avautuneena samat tulppaanit.

Tulppaaneja

Työt jatkuvat pihalla. Toivotaan aurinkoa ja lämpöä.
8 kommenttia:

 1. Mukavalta alkaa näyttämään siellä. Joskus joutuu pohtimaan kaikki uusiksi. Kurjenpolvia on monenlaisia ja näköisiä kaikki kauniita.

  VastaaPoista
 2. Olen huomannut, että alkuun muutokset aiheuttavat itsessä vastarintaa. Kun sitten pääsee tekemisen makuun, innostus vain kasvaa. Hyvä tuosta tulee, suunitelmasi alkaa jo hahmottua katsojallekin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon innostuksen tulon olen huomannut useamman kerran. Mukavaa siikonloppua myös sinulle.

   Poista
 3. Mukavia hetkiä muutostöiden parissa.

  VastaaPoista
 4. Sielläkin jo kukkii mukavasti vaikka mitä ja kevään muutostyöt ovat päässeet hyvään alkuun. Kivikkoalueestakin tulee varmasti oikein kiva. Eri tasoihin tehdyt istutusalueet näyttävät aina hyviltä. Hyvää kesäkuuta!

  VastaaPoista