sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Ihana kasvun voima

Keväällä katselin pihaa kasvavan kauhun vallassa. Piha näytti kovia kokeneelta ja kuolleelta. Vaikka kevät eteni, piha heräili todella hitaasti. Se täytyy myöntää, että tulppaaneita nousi tosi vähän ja nekin vähät kukkivat hyvin huonosti.

Marjaomenapuu kukki siirrosta huolimatta. Pieni se vielä on, mutta toivottavasti se jaksaa kasvaa tuossa uudessa paikassa.

Marjaomenapuu
Marjaomenapuu

Osa kurjenpolvista aloittaa kukintaansa. Harmaakurjenpolvi kukkii nyt runsaammin kuin aikaisemmassa. Yhden tuoksukurjenpolven ja tummakurjenpolven siirsin uudelleen tänä keväänä, silti ne kukkivat ensimmäisinä. 

Harmaakurjenpolvi
Harmaakurjenpolvi

Kurjenpolvia
Kurjenpolvia

Suloisen keijun kumppanina vanhat perhosangervot ja viime kesänä istutetut kurjenpolvet, syyskimikit, varsankello ja jaloangervo kasvavat rehevästi. Ja hitaan alun jälkeen myös hopeamaruna lähti hyvin kasvuun.

Vanhat_ja_uudet_kasvit


Tornionlaaksonruusun siirsin tänä keväänä uuteen paikkaansa ja se sulostutti minua muutamilla ihanilla kukillaan. Pensashanhikki Creme brulee etsiskeli myös vielä keväällä paikkaansa, löysi sen tuosta "kivikosta" ja palkitsi parilla kukallaan urhoollisesti.


Viime kesänä ja jo aikaisemmin istutetut valkoiset lehtosinilatvat aloittelevat kukintaansa. Kivikkoon tänä keväänä siirretty isorikko kukkii myös iloisesti.


Ja ihanaksi lopuksi useampi vuosi sitten istutin erityisiä pikkuruisia kevätkurjenmiekan juurakoita silloin uuteen keski-istutusalueeseen polun reunaan. Tuloksena oli joka vuosi muutama lehti. Viime kesän myllerryksessä siirsin niitä toiseen paikkaan, kun en poiskaan raskinut heittää. Ja nyt ihmeitten ihme, pikku iirikseni teki yhden suloisen kukan.

Iiris11 kommenttia:

 1. Nice post, I follow your blog # 61 , would you like to follow back?

  https://insandfashion.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Puutarhasi on selvinnyt hyvin kasvuun hitaasta alusta huolimatta. Niin se meni meilläkin, että kasvu käynnistyi todella myöhään. Onneksi nyt näyttää jo kesäiseltä. Hyvää sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Näistä se taas lähtee, kasvun ja kukinnan kauneus ja runsaus.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kasvun voima on aina yhtä ihmeellinen. Etenkin keväisin usein tuntuu, ettei mitään tapahdu ja puutarhuri odottaa sangen malttamattomana.
  Ihana pieni enkeli tarkkailemassa kivellä. 😊😊

  VastaaPoista
 5. Monta samaa kasvia kuin minulla! Kyllähän se alkukesästä näytti maisemat ihan erilaisilta kuin nyt. Kesän eteneminen kylmän kauden jälkeen näkyy!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa nähdä kurjenpolvia kun juuri itse tällä hetkellä suunnittelen mitä niistä istuttaisin säleikköpuuaidan alle. Tuo harmaakurjenpolvi on ainakin tällä hetkellä päässyt listalle! Jospa kelit hieman viilenisivät niin pääsisi käymään taimiostoksilla!

  VastaaPoista