lauantai 13. heinäkuuta 2019

Muutostyöt alkavat

Kukkiiko Jasmike viimeistä kertaa minun pihalla?

Muutostyö piti aloittaa keskipenkin laajentamisella. Se tarkoitti myös hopeatäpläpeipin siirtämistä ja osittaista poistamista. Otin siitä myös alkuja tyttären pihaa varten. Niiden sijalle siirsin valkoista sinilatvaa ja akileijaa. Lisäksi siirsin siihen syyskimikit, jaloangervot ja taimitarhareissulta hankitun valkoisen varsankellon.
Kurjenpolvipenkkiin alkoi syntyä aukkojaLaajentaminen edellytti tietysti nurmikon poistamista laajennuksen alueelta. Samalla poistin numikon myös tulevan hiekkakäytävän kohdalta laajennuksen vierestä ja vähän laajemminkin naapurin puoleisesta kulmasta.
Linjanarun avulla tein takarajaa, nyt alkuun naapurin rajalta valkokirjokanukkapensaan kohdalle saakka. Rajauksen tein antiikkitiilillä. Tarkoituksena on korottaa istutusaluetta ylemmäs ns. kulkuväylästä. Ja sinne valkokirjokanukkapensaan taakse laitoin hopeatäpläpeippimättään. Istusalueitten väliin sommittelin hiekkakäytävän paikkaa.
Keskipenkin laajennusosaan siirsin tuoksukurjenpolvet, jonkun peittokurjenpolven, harmaakurjenpolvet ja Laurat. Ja niin peikonpolun olin poistanut jo ihan alkumetreillä. Sen paikalle aion istuttaa keväällä hankkimani Paratiisiomenapuun.
Niin valmistui Kurjenpolvipenkin laajennus syksyllä 2018
Tältä se näytti, kun tuoksukurjenpolvet oli nostettu pois


Ja siihen ne pääsivät, keskipenkin laajennusosaanKeinun viereen sinne takarajaistutusalueelle istutin ensimmäisenä tummakurjenpolvet, purkeissa odottaneet jalopähkämöt ja siirsin kurjenpolvipenkistä tähtiputket, syysleimut, tiikerinliljat ja pari laukkaa. Ja vihdoin marjasinikuusamat pääsivät maahan.Työt jatkuvat...


11 kommenttia:

 1. Huh, on sinulla ollut hommaa! Toivottavasti kasvit lähtevät hyvin kasvuun, vaikka joutuvatkin keskellä kesää muuttamaan paikasta toiseen. Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 2. On sinulla ollut puuhaa! Hieno tuo antiikkitiilireunus!

  VastaaPoista
 3. Huh, mikä urakka! Mutta hyvältä näyttää jo tässä vaiheessa!

  VastaaPoista
 4. Tuo reunustaminen kyllä ryhdistää puutarhaa hienosti!

  VastaaPoista
 5. Kivannäköinen tiilireunus. Luin myös edellisen postauksen. Me olemme siirtäneet neljä suurta mustaherukkapensasta ja hyvin ovat kotiutuneet uuteen paikkaan. Kastelin todella paljon ja mies kaivoi mahdollisen ison paakun mukaan. Harvennettiin ensin useampia oksia pois. Viime vuonna teki vähemmän marjoja mutta nyt tosi paljon ja suuria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää. Täytyy nyt katsoa, yrittääkö esimerkiksi jompaa kumpaa jasmiketta siirtää. Tytär siirsi lumipalloheiden, typisti sitä melko paljon ja se lähti hyvin kasvuun heillä.

   Poista
 6. Mä myös päätin, että aloitan vielä näin ennen talvea pihan muutostyöt ja laitan vähän kuntoon sitten ensi vuodeksi jo valmiiksi. Vitsi sulla on kaikkia hienon näköisiä istutuksia ja kukkia! Nuo tiilireunukset sopivat myös todella hienosti teidän pihalle.

  VastaaPoista