tiistai 9. heinäkuuta 2019

Uusittu suunnitelma

Paratiisiomenapuu.
Pihan suunnitelma meni siis uusiksi, kun sanoin suuttuneena, että haluan piha-alueeni erottettavaksi erilleen ja naapureitten kulun ulkopuolelle. No niin sitten tehtiin, piirrettiin asemapiirrokseen minun alue erilleen. Sivuraja tulee päätyseinän suuntaisesti ja päätyraja tontin muotoa mukaillen vinosti, kuten muidenkin tässä talossa olevienasuntojen piha-alueet.Kuljestelin pihalla ja mietin, mitä tehdä. Olin juuri viime syksynä laajentanut kurjenpolvipenkkiä ja nyt se jää piha-alueeni ulkopuolelle melkein kokonaan. Käytännössä se tarkoittaa koko penkin ylös nostamista. Samoin käy kesäkeittiölle.  
Tiesin heti, että haluan ihan konkreettisesti erottaa alueen, joka tarkoittaa , että istutusalue pensaineen kiertää aluetta joka puolelta. Tiesin heti, etteivät kaikki pensaat missään nimessä mahdu pienentyvälle alueelle. Ja lisäksi olin jo hankkinut marjapensaita, joihin halusin panostaa. Ja isoja pensaita on mahdon siirtää, jasmike ei myöskään kestä alasleikkausta. Tytär kävi jo hakemassa lumipalloheiden omalle pihalleen. Muiden kanssa on toimittava tarpeen mukaan.

Reuna-alueen istutusalue tarkoittaa, että nurmikko väistyy sen tieltä. Keskellä oleva istutusalue laajenee myös kahteen suuntaan. Väliin jää niin vähän tilaa, että päätin muuttaa sen hiekkakäytäväksi. Muutos teettää töitä, paljon, mutta onhan minulla nyt kesäloma. Ja mitäpä sitä muuta lomalla tekisi...


12 kommenttia:

 1. Hienoa kun olet tehnyt hyvät suunnitelmat. Toteutus on aina helpompaa, kun on suunnitelmat. Meillä on aina edetty pala kerrallaan, eikä se välttämättä ole aina toiminut.

  VastaaPoista
 2. Paljon on sinulla siirreltävää, mutta uusi suunnitelma vaikuttaa oikein hyvältä. Hiekkakäytävä on käytännöllinen ratkaisu. Helpottaa puutarhan hoitamista, kun ei tarvitse olla koko ajan kanttaamassa ja leikkaamassa nurmikäytävää. Älähän sitten rehki liikaa, vaikka olisikin kiire saada kasvit pois kulkualueelta. Muista välillä nauttia kukistasi :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kurja tilanne, mutta sitten on sillä selvä. Hyvältä näyttää suunnitelma. Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
 4. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.

  VastaaPoista
 5. Muistan tämän tapauksen. Kaikkein viisainta lienee onkin, että pihasi erotetaan ihan virallisesti muusta. Eipä ole kenelläkään valittamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se valittaminen loppuu siihen, kun saan homman valmiiksi.

   Poista
 6. Arvostan hyvin suunniteltuja pihga-aluita, vaikka oma pihamme onkin toteutettu suurpiirteisemmin. Hiekkakäytävä kuulostaa hyvältä ratkaisulta, minäkin olen niitä useita kaivanut puutarhaani. Jasmikkeen olemme kerran leikanneet alas ihan moottorisahalla ja nyt siinä on jälleen kukkiva pensaan alku. Tsemppiä sinulle pihapuuhiisi!

  VastaaPoista