perjantai 24. toukokuuta 2019

Yks, kaks, monta

Kesä pääsi luiskahtamaan Maalaiskaupungin pihaan aivan kun varkain. Ensin oli vain pikkuruisia alkuja, tulppaanin piippoja ja pikkusipulien kukkia. Innostunut kiertely ja tutkiminen, onko tämä tai tuo talvehtinut ja mahtaako lähteä kasvuun. Ja äkkiä tulppaanit ovat kukassa ja samoin kevätkesän perennat.

Kauniit, aurinkoiset ilmat ovat menneet melkein hukkaan pihan rakentelun kannalta. Sain ankaran kesäflunssan, silmät reagoivat  pölyyn punoittamalla ja luomien turpoamisella. Silmätipat eivät auttaneet vaan jälkitautina tuli sidekalvon tulehdus. Silmiä kirvelee ja ne vuotavat edelleen.

Alkukesän kukinnasta olen yrittänyt silti nauttia ja vähän kuvatakin. Kevätkaihonkukka kukkii kauniin sinisin kukin. 

Kevät kaihonkukka kukkii Maalaiskaupungin pihassa.
Keväkaihonkukka
Valkovuokot ja scillat kukkivat edelleen pihapihlajan alla. Valkovuokot olivat pihalla jo silloin, kun muutin. Kukkia on pitänyt vähän siirrellä, mutta nyt ne ovat tainneet löytää paikkansa.

Valkovuokot ja scillat Maalaiskaupungin pihassa.


Tämän kevään uutuuksia ovat kiurunkannukset ja keltareunapikarililjat. Pikarililjoja odottelin ja seurailin tiiviisti, mutta kiurunkannukset pääsivät yllättämään.
Pikarililja

Kiurunkannukset kukkivat Maalaiskaupungin pihassa.
Kiurunkannus
Tulppaanin sipuleita istuttelin useampaan paikkaan ja kukkiakin on päässyt vauhtiin, tosin nuppujakin on vielä. En ole erityisen järjestelmällinen, en pannut ylös, missä mitäkin on. Pääasia, että niitä on ja että ne kukkivat. Tiedän kyllä, että nuo kerrottukukkaiset ovat melkovarmasti yksivuotisia tai eivät missään nimessä kestäviä.

Viimeisimpänä on esillä Paratiisiomenapuuni, joka kukki terassilla ja odottaa edelleen omalle paikalleen istuttamista. Toivotaan, että saan sen istutettua pikapuoliin.
Uusi ihana paratiisiomenapuu.
Paratiisiomenapuu18 kommenttia:

 1. Paranemista. Minuun iski alkuviikosta paha nielutulehdus, streptokokkiakin epäiltiin mutta ei ollut sitä. Olo on kuin jyrän alle jäänyt ja kurkku on tulessa. Paratiisiomenapuu kukkii hienosti, siitä tulee pihan koristus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nielutulehdus on inhottava ja kivulias. Paranemista myös sinulle!

   Poista
 2. Kaunista kukintaa ja ihana paratiisiomenapuu.
  Pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 3. Harmi, että sairastuit juuri väärään aikaan. Kyllä niitä hyviä säitä vielä tulee, vaikka nyt onkin koleaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hyvä puoli koleudessa on, että tulppaanin kukinta kestää pitempään.

   Poista
 4. Kauniita ovat valkovuokot ja scillat pihlajan juurella. Toivottavasti paranet pian ja pääset paremmin nauttimaan keväisestä puutarhasta!

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvat ja ihanaa kukintaa♥ Voi miten ikävä kuulla että olet joutunut sairastelemaan, toivottavasti silmäsi paranisivat pian! Leppoisaa lauantaipäivää♥

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti paranet pian. Onneksi kesä on vasta aluillaan ja kukintaa riittää pitkäksi aikaa. Kauniisti puutarhasi on jo aloittanut.
  Mukavaa lauantaita sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kevät vaihtuu kuin varkain kesäksi. Scillojen ja valkovuokkojen yhdistelmä on kaunis, minä olen ihastellut samanlaista näkymää naapurin pihalla. Pitäisi itsekin siirrellä valkovuokkoja scillojen sekaan, niin tulisi pikku hiljaa itsellekin samanlainen kevätniitty. Ihanat tulppaanit! Pikaista paranemista ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Mullaki o silimätulehrus kuulunu monena keväänä vakiokuvioohi, mutta ny son jostaki syystä jääny välihi....viälä. Kiurunkannukset näyttäävät hianoolta. Mäki ostin markkinoolta yhyren, eurolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiurunkannukset ovat minustakin hienoja ja toivottavasti pitkäikäisiä.

   Poista
 9. Kaunista keväistä kukintaa! Tuo keltareunapikarililja on ihan uusi minulle. Kiurunkannusta olisi mukava saada omallekin pihalle.

  VastaaPoista