maanantai 4. heinäkuuta 2022

Oma eteneminen ja omavaraistelumielessä inspiroivia youtube-kanavia

Nyt onkin vuorossa suuntana omavaraisuus heinäkuun yhteispostaus aiheena Oma eteneminen sekä Paras säilöntäohjeeni ja/tai itseä omavaraistelumielessä inspiroivia tv-ohjelmia, youtube-kanavia tai miksei elokuviakin.


Oma eteneminen


Eteneminen omassa omavaraisuudessa joutui odottamattomaan kriisiin useastakin eri syystä. Yksi iso asia on, että jouduin laittamaan piha-alueeni uuteen uskoon. Syynä oli kiista piha-alueeni käytöstä. Kaikki suunnitelmani menivät uusiksi ja työmäärä joka kaikesta seurasi oli hiipuville voimilleni liian suuri.


Toinen erittäin suuresti vaikuttava asia oli puolison sairastuminen ja siitä johtuneet uudet vaatimukset ajankäytön ja jaksamisen suhteen. No elämäähän tämä vain on ja niillä mennään mitä on annettu.


Periksi ei kuitenkaan anneta. Suunnittelin vuonna 2019, että istutan ensimmäiset varsinaiset marjapensaani marjasinikuusamat takareunan istutusalueelle ja sinne ne päätyivät. Pensaat ovat kasvaneet mukavasti ja kukkivatkin jo mukavasti. Katsotaan tuleeko marjoja.


Marjasinikuusama

Samana vuonna ja syksynä istuttamani karviainen ja mustaherukka kasvavat jo mukavan kokoisina. Karviaisen kukintaa en onnistunut kuvaamaan, mutta pikkuraakileita ainakin muutamia on jo näkyvissä. Mustaherukan kukkia löysin kuvattavaksi.

Karviainen ja mustaherukka


Vadelmat sen sijaan, no uutta kasvustoa nyt kumminkin on. Toivotaan, että marjojakin sitten joskus. Maanpeitteenä kasvavat metsämansikat kukkivat runsaasti. Toivottavasti niistä tulee satoakin.

Vadelma ja metsämansikat


Kasvulaatikkoon laitoin tänä vuonna kasvamaan lähinnä yrttejä, basilika, persilja, ruohosipuli, viinisuolaheinä. Ja nurkassa talvehtinut mansikka.

Yrttejä laatikossa


Itseä omavaraistelumielessä inspiroiva youtube-kanava

Olen innostunut seuraamaan erilaisia youtube-kanavia. Varsinkin talvella tuli seurattua käsitöihin keskittyneitä ja niistä erityisesti neulomiseen liittyviä.

Kevään tullen löysin myös puutarhakanavat. Erityisesti tykästyin Puutarha49 nimiseen kanavaan. Sitä tekevät Henni ja Henri maalaismaisemissa ja kaupunkipuutarhassa. He puuhailevat iloisina ja inspiroivina harrastaen viljelyhommia hyötypuutarhassa ja tietenkin myös koristetarhassaan. Pihassa ja puutarhassa he rakentavat kierrätystwistillä – ja kunnostavat vanhaa. He tykkäävät säilöä satoa, kierrättää ja kompostoida. He näyttävät nauttivan ideoinnista, itse tekemisestä. Ja tietysti he tekevät näistä hauskoja mielenkiintoisia videoita. Suosittelen lämpimästi tutustumaan. Linkki kanavaan, https://www.youtube.com/c/Puutarha49

#suuntanaomavaraisuus -sarjan yhteispostaukseen osallistuivat myös seuraavat blogit...

Kasvuvyöhyke 2

Oma tupa, tontti ja lupa https://omatupajatontti.blogspot.com/2022/07/ohjeita-ja-ideoita.html

Sarin puutarhat https://sarinpuutarhat.blogspot.com/2022/07/hyotytarhan-kuulumisia-omavaraisuus.html

Kasvuvyöhyke 3

Tsajut https://tsajut.fi/suuntanaomavaraisuus-2022-osa-7/

Harmaa torppa https://www.harmaatorppa.fi/2022/07/omavaraisuutta-vuodelle-2022-heinakuu.html

Pilkkeitä Pilpalasta https://pilkkeitapilpalasta.blogspot.com/2022/06/suuntana-omavaraisuus-7-elamyksia-myos.html

Villa Varmo https://www.villavarmo.com/post/kuulitko-mustarastaan-laulun

Kasvuvyöhyke 4

Puutarhahetki https://puutarhahetki.blogspot.com/2022/07/unelmana-omavaraisempi-elama-paras.html

Kasvuvyöhyke 5

Maalaiskaupungin piha https://maalaiskaupunginpiha.blogspot.com/2022/07/oma-eteneminen-ja-omavaraistelumielessa.html

Kasvuvyöhyke 7

Korpitalo https://korpitalo.wordpress.com/2022/07/04/heinakuu-22-omavaraisuus-youtubessaSarjaa luotsaavat Satu https://tsajut.fi ja Heikki https://korkeala.

6 kommenttia:

 1. Voi, mitä vastoinkäymisiä sinulla on ollut! Olen pahoillani ja toivon sinulle paljon voimia. Oikea asenne sinulla ainakin tuntuu olevan!

  VastaaPoista
 2. Tuota Puutarha49:ä minäkin aina silloin tällöin katselen, heillä on kiva tekemisen meininki. Paljon raskaita asioita on sinulle sattunut lyhyelle ajalle. Toivottavasti parempia aikoja on tulossa. Voimia ja tsemppiä ja kaikkea hyvää heinäkuuhusi!

  VastaaPoista
 3. Paljon jaksamista siulle! Toivotaan että puutarhanhoito vie hetkeksi ajatukset muualle. Terv. Riikka / Villa Varmo

  VastaaPoista
 4. Sinulla on mukavasti siellä satoa tulossa. Toivon että jatkossa olisi valoisampia aikoja edessä. Voimahalit. Pitää joskus tutustua tuohon ohjelmaan.

  VastaaPoista
 5. Valoisampia aikoja toivottelen teille. ❤️

  VastaaPoista